Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici, verificat de judecători la avere. Ar fi dobândit ilicit 1,2 milioane de lei
Actualitate

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici, verificat de judecători la avere. Ar fi dobândit ilicit 1,2 milioane de lei

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici va fi anchetat de magistrați cu privire la dobândirea ilicită a averii. Deputatul PSD nu poate justifica aproape 1,2 milioane de lei, diferența între veniturile sale legale și patrimoniul său, a stabilit Agenția Națională pentru Integritate.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.184.547 lei și 15.600 euro, între averea dobândită și veniturile realizate de către DRĂGHICI MIRCEA GHEORGHE, Deputat în cadrul Parlamentului României, în exercitarea mandatului 2016 – 2020” se arată într-un comunicat al ANI.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Pitești, pentru a începe acțiunea de control.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, ANI a mai sesizat DNA, ANAF și ONPCSB pentru a-l verifica pe fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici.

„Direcția Națională Anticorupție – cu privire la posibile indicii privind încălcarea dispozițiilor Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, în ceea ce privește încasarea sumei în cuantum de 313.247,04 lei reprezentând venituri din chirii, de la societăți comerciale care, la rândul lor, realizau venituri în baza contractelor de prestări servicii de la o formațiune politică” a precizat ANI

și

„Agenția Națională de Administrare Fiscală – cu privire la posibile indicii privind încălcarea legislației fiscale în ceea ce privește înregistrarea contractelor de închiriere aferente perioadei 2017 – 2018, în anul 2019, respectiv după demararea cercetărilor de către Agenția Națională de Integritate, în baza cărora a încasat suma de 313.247,04 lei”

„Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor – cu privire la posibile indicii privind încălcarea legislației în materia spălării banilor, în ceea ce privește imobilele dobândite în anul 2018 de fiicele persoanei evaluate, cu suma totală de 100.000 lei, de la bunicii acestora, care anterior, în anul 2015, le dobândiseră de la persoana evaluată și de la soția acestuia, pentru suma de 59.800 euro”

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Related posts

Marius Cătălin Maxim

George Dumitrescu

Vasile Dâncu a fost numit președintele interimar al Consiliului Național al PSD. Ce a comentat Marcel Ciolacu

Ludovic Orban a răbufnit la adresa aleșilor PSD: „Sunteți parlamentari născuți din pixul lui Dragnea”

Constantinescu Gabriel

PSD nu votează prelungirea stării de alertă. Ce a spus Marcel Ciolacu în ședința de partid

Județul pierdut de PSD la alegerile parlamentare. De la 35,5% a ajuns la 14%

Constantinescu Gabriel

PSD îi acuză pe liberali că ar pregăti majorarea TVA după alegerile parlamentare

Andrada Ionescu

1 comment

Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, condamnat la 5 ani de închisoare - Lumea Politică 15 octombrie 2020 at 19:20

[…] două pedepse au fost contopite, urmând ca Mircea Drăghici să execute cinci ani închisoare, după ce judecătorii au aplicat un spor de […]

Reply

Leave a Comment