Fostul vicepremier Gabriel Oprea candidează ca independent la Camera Deputaților. Fost lider al UNPR, Oprea este judecat în prezent pentru moartea polițistului Bogdan Gigină, decedat într-un accident în timp ce deschidea coloana oficială a lui Oprea, pe atunci ministru de interne. Cercetările au arătat că fostul demnitar se folosea în mod abuziv de drepturile sale de a beneficia de însoțitori de la poliție.

„Am fost pus ultimul, sunt pe ultima pagina, pe buletinul de vot, poziția 39. Ultimul va fi cel dintâi! Am fost pus ultimul, dar la final, voi fi primul. Așa să mă ajute Dumnezeu!”, a declarat fostul vicepremier Gabriel Oprea.

În luna octombrie, Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” anunța că Gabriel Oprea, președintele entității, va candida din postura de independent pentru un mandat de deputat. „Decizia vine ca urmare a zecilor de mii de mesaje primite de la patrioți români, de la militari și polițiști din toată țara, în care aceștia îi solicită fostului vicepremier pentru securitate națională să candideze pentru a le apăra drepturile, din nou, din Parlament”, se arăta într-un comunicat de presă al Uniunii, potrivit B1TV.

„În toate demnitățile deținute, Gabriel Oprea și-a făcut datoria, ajutând această categorie profesională, prin măsuri concrete pentru lucrătorii activi, pentru rezerviști, dar și pentru urmașii eroilor căzuți la datorie pentru țară, în teatrele de operații”, transmitea uniunea..

Conform sursei citate, Gabriel Oprea a inițiat și promovat, din poziția de premier interimar, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, „lege benefică pentru întregul sistem de securitate națională. O lege pe care cei care au urmat la guvernare au ales să o modifice, din păcate, în detrimentul pensionarilor militari”.

„De asemenea, Gabriel Oprea este cel care, în mandatul de ministru al Apărării Naționale, a modificat statutul soldaților și gradaților voluntari, care (…) ieșeau din sistem la doar 40 de ani, fără niciun fel de drepturi. Erau, practic, abandonați de stat. Astăzi sunt soldați și gradați profesioniști, pot să activeze în Armată până la 55 de ani și au aceleași drepturi ca și ceilalți militari”, se mai menționează în comunicatul citat.

„În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa”, a stabilit DNA.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpă, iar dosarul este analizat pe fond la Tribunalul București, după ce a fost plimbat pe la mai multe instanțe din motive de procedură.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *