Borna de la Piatra Secuiului a fost revopsită în culorile drapelului românesc, după ce zilele trecute, la vizita preşedintei Ungariei, Katalin Novak, cineva a vopsit-o în cele ale Ungariei. În plus, de borna respectivă a fost atașat și un steag al României.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de liderul AUR, George Simion, care a postat o fotografie însoțită de mesajul: „Problemă rezolvată”.

Această bornă este într-o dispută permanentă de mulți ani și își schimbă periodic culorile fie în cele ale drapelului Ungariei, fie în cele ale României, potrivit ziare.com.

Președinta Ungariei, Katalin Novak, care s-a aflat într-o vizită privată în România, a urcat la Piatra Secuiului de unde a postat pe Facebook mai multe fotografii. Într-un adintre poze,  ea se sprijină de borna de marcaj de acolo, care era vopsită în culorile roșu-alb-verde ale drapelului Ungariei.

„Am ajuns la vârf. Piatra Secuiului, 1.130 de metri. E bine să faci o excursie la finalul unor celebrări comune”, a scris Katalin Novak.

Borna de pe Piatra Secuiului este la o altitudine de 1130 de metri, în comuna Rimetea, din județul Alba, unde etnicii maghiari au o reprezentativitate de peste 90% din populaţie.

Piatra Secuiului este un masiv calcaros ce se înalţă între comunele Rimetea şi Pietroasa din județul Alba. Cele două vârfuri sunt despărțite de o râpă foarte abruptă, ceea ce creează iluzia că soarele răsare de două ori și de aceea este o destinație turistică celebră. După ce răsare în est, dispare în spatele primului vârf şi de aici apare din nou, a doua oară.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *