Preşedintele Klaus Iohannis a mers în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite cu un avion închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet, aceeași de la care Administrația prezidențială a închiriat avionul care l-a dus pe președinte în Japonia.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Facebook a BoardingPass, avionul care îl transportă pe președinte este Gulfstream G550, cu o capacitate de transport de 13 pasageri. Cel puțin la dus, zborul va fi efectuat fără escală, potrivit BoardingPass.

Înainte să plece spre Japonia, avionul care l-a transportat pe președinte, de acea dată un Boeing 737-900ER, a făcut escală la Sibiu. În timpul vizitei oficiale în Emiratele Arabe Unite, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan.

„Dezvoltarea relaţiilor României cu statele regiunii Golfului reprezintă un obiectiv important al politicii externe a ţării noastre, având în vedere tradiţia solidă a relaţiilor bilaterale, impactul evoluţiilor globale actuale asupra intereselor strategice ale ambelor părţi, dar şi o serie de obiective pragmatice privind dezvoltarea în comun a unor proiecte sectoriale cu state din această regiune”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației prezidențiale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *