Un turist din Cluj a avut parte de o surpriză de proporții în Vama Veche, cândva o stațiune fără prețurile mari din Mamaia.

În Vama Veche prețurile au ajuns aproape ca la Londra. Este doar unul dintre comentariile la postarea unui clujean, Dragoș V, care a rămas șocat de cât trebuie să plătească pentru o porție de paste carbonara servită de un restaurant. Pentru cele 350 de grame de mâncare: spaghetti, ouă, brânză pecorino, pancetă, usturoi, ulei de măsline extravirgin, pătrunjel, condimente – clienții trebuie să scoată din buzunar 77 de lei, echivalentul a circa 12 lire sterline sau 15 euro.

„Probabil cel mai scump restaurant dintr-un camping din lume… Toata restaurantele din Vamă s-au scumpit, dar unele au ajuns chiar la prețuri astronomice”, a scris autorul postării.

Fotografia a devenit imediat virală, sute de persoane reacționând cu comentarii ironice, uneori exagerate, alteori, nu: „În banii ăștia îmi iau bilet de avion cu Wizz Air și mănânc paste de la mama lor”, „Sper că shaormele sunt mai accesibile. Altfel îmi anulez rezervarea la hotel”, „Guvernul vine în sprijin cu o reducere de 50 bani”, „Hai lasă-mă. Azi în Roma: 10 euro (50 lei). Și mănânci și vezi monumente antice”, „Poate daca sunt carbonara au pus în preț și certificate verzi , emisii de carbon”. În această vară, hotelierii s-au plâns în nenumărate rânduri de absența turiștilor de pe litoral. Una dintre posibilele explicații vehiculate în presă și social media a fost tocmai aceea a prețurilor mari cerute de comercianți. Prețuri pe care aceștia din urmă le-au pus pe seama scumpirilor la alimente și carburanți, iar mai nou și la alcool din ultima vreme.
297968097 1517141958739498 2684205229053841512 n

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *