Gabriel Oprea a fost înfrânt zdrobitor la alegerile parlamentare. Fostul vicepremier și ministru de interne a candidat pentru un fotoliu de parlamentar dar a obținut numai 825 de voturi, potrivit rezultatelor comunicate vineri de Biroul Electoral Central.

Gabriel Oprea a candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie ca independent, pentru un loc de deputat în Parlamentul României, în București. Potrivit rezultatelor finale comunicate de BEC, Gabriel Oprea a obținut doar 825 de voturi.

Numărul de voturi obținut de fostul lider UNPR, 825, a fost insuficient pentru ca acesta sa obțină un mandat de parlamentar.

La alegerile locale din septembrie, partidul pe care la condus Gabriel Oprea, UNPR, a fost la coada clasamentului. Candidații Uniunii Naționale pentru Progresul României pentru funcția de primar au strâns doar 162 de voturi, relatează Digi24.

În urmă cu o lună, Gabriel Oprea anunța că va candida la alegerile parlamentare „ca urmare a zecilor de mii de mesaje primite de la patrioți români, de la militari și polițiști din toată țara”.

În luna octombrie, Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” anunța că Gabriel Oprea, președintele entității, va candida din postura de independent pentru un mandat de deputat. „Decizia vine ca urmare a zecilor de mii de mesaje primite de la patrioți români, de la militari și polițiști din toată țara, în care aceștia îi solicită fostului vicepremier pentru securitate națională să candideze pentru a le apăra drepturile, din nou, din Parlament”, se arăta într-un comunicat de presă al Uniunii.

Gabriel Oprea a fost înfrânt zdrobitor la vot. „Am fost pus ultimul, sunt pe ultima pagina, pe buletinul de vot, poziția 39. Ultimul va fi cel dintâi! Am fost pus ultimul, dar la final, voi fi primul. Așa să mă ajute Dumnezeu!”, spunea fostul vicepremier Gabriel Oprea.

Fost lider al UNPR, Oprea este judecat în prezent pentru moartea polițistului Bogdan Gigină, decedat într-un accident în timp ce deschidea coloana oficială a lui Oprea, pe atunci ministru de interne. Cercetările au arătat că fostul demnitar se folosea în mod abuziv de drepturile sale de a beneficia de însoțitori de la poliție.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul