Gabriela Ambăruș, președinta MISA, a murit. Gabriela Ambăruș, cunoscută și ca „Grace” de apropiați, a părăsit această lume la doar 56 de ani, după ce s-a luptat luni bune cu o maladie incurabilă.

Vestea decesului președintei MISA Gabriela Ambăruș a fost trecută sub tăcere de organizația care a fost decenii la rând condusă din umbră de controversatul Gregorian Bivolaru. Pe site-ul MISA nu apare nici un comunicat oficial despre trecerea în neființă a Gabrielei Ambăruș, dar trista veste a fost anunțată de avocatul Mihai Rapcea, și el fost cursant al școlii de yoga MISA, precum și pe forumurile disidenților renegați de Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut.

Mihai Rapcea a explicat pe blogul său și care este motivul pentru care o știre atât de importantă pentru această comunitate nu a fost făcută publică, pentru că intra în contradicție cu ideologia propovăduită cursanților MISA.

Dincolo de neînțelegerile și diferențele de opinii care m-au îndepărtat de foștii mei colegi de practică yoga, am păstrat mereu o amintire frumoasă datorită experiențelor minunate trăite în toți acei ani, ani magici, ani de poveste, poleiți de nostalgia amintirilor…

Din când în când, constat cum protagoniștii acestei povești părăsesc tăcuți, în liniște, această lume. Pe site-ul oficial MISA yogaesoteric.net nu se publică niciodată știri despre cei ce părăsesc această lume prematur, pentru a nu știrbi mitul nemuririi spirituale extatice dobândite prin miraculoasele practici yoghine și tantrice ce promit sănătate și longevitate.

Iar cei ce ne-au părăsit prea devreme nu sunt puțini și nu dintre cei mai necunoscuți. În special femei, în special cancere. Cancerul, teribila boală a secolului nostru, neiertătoare, îngrozitoare prin modul în care invadează organismul sănătos, ruinând în doar câteva luni frumusețe și tinerețe.

Oricât de mult ne-am dori siguranța zilei de mâine, oricât ne-am încrede în metode și tehnici, ZIUA DE MÂINE NU ESTE PROMISĂ NIMĂNUI, moartea poate veni oricând, la oricine, bogat sau sărac, tânăr sau bătrân, yoghin sau ne-yoghin” a scris avocatul Mihai Rapcea.

Potrivit ex-misa.org, Gabriela Ambăruș, ea însăși o persoană controversată, a fost folosită, ani la rând, în beneficiul „sectei” și a patronului ei spiritual, Gregorian Bivolaru. „Confirmarea recentului deces apare însă în programul MISA TV pentru data de 15.11.2022:

„23:35 – 23:40 Binecuvântare La sugestia Ghidului Spiritual, realizăm o binecuvântare pentru Ana Gabriela Grace Ambăruș – binecuvântare pentru ființă defunctă”

În timpul vieții s-au folosit de ea la greu. Nu doar a predat în regim de Karma Yoga pentru MISA, ci a și mințit ani de zile întru apărarea gurului și a sectei. A evoluat într-un număr de striptease în finalul spectacolului MISA „8 martie în extaz” în 2000. Iar în 2004 chiar a fost implicată ca asociat și administrator în firma SC Noroc Deplin SRL – care deține barul de striptease Lucky Love din București, unde prestează cursante MISA.”

Adevărul despre orgiile din MISA și urinoterapie

Gabriela Ambăruș a fost una din puținele persoane care au acceptat să vorbească deschis despre practicile considerate de mulți oculte din MISA. Într-un interviu pentru „Libertatea”, în 2018, Gabriela Ambăruș a vorbit despre urinoterapie, orgiile sexuale și tantra yoga, care s-ar fi petrecut printre membrii mișcării.

Gabriela Ambăruș l-a cunoscut pe Gregorian Bivolaru în 1985, după ce acesta a ieșit din arest. Și, în ciuda faptului că practica yoga era interzisă, se întâlneau totuși pe ascuns. A fost și ea anchetată și bătută de ofițerii Securității, din cauza asta. Profesorii de la Medicină îi spuneau adesea ei și surorii ei gemene, Mihaela, să nu se mai vadă cu Bivolaru.

Gregorian Bivolaru
Gregorian Bivolaru

Am continuat să practic yoga pentru că nu era nimic greșit în aceasta”, spune apăsat Gabriela Ambăruș. Este unul dintre membrii fondatori ai MISA și este activă în organizație de atunci, adică din 1990. De doi ani este președintele MISA. Și cel mai greu lucru de crezut în ceea ce o privește este că are 50 de ani” spunea ea, acum aproape patru ani.

Iată ce afirma Gabriela Ambăruș despre presupusele orgii:

La MISA, nu s-au făcut și nu se fac orgii. Ați văzut chiar dumneavoastră la curs că ușile sunt deschise, participă de la copii de vârsta de șapte ani, până la pensionari. Cum ar putea fi posibilă o orgie în sală? Cum ar putea fi posibil chiar gândul la așa ceva? Numai niște minți ciudate sau bolnave au putut scorni astfel de lucruri și să le mai dea și pe piață sub forma unei convingeri și a unui lucru deja dovedit. Au fost anumite situații amuzante… De fiecare dată când începe cursul, în toamnă, începe o campanie intensivă în presă, defăimătoare, incriminatoare, ca oamenii să fie descurajați în a se mai înscrie la cursurile noastre de yoga. Unii dintre ei totuși s-au înscris. Și la un curs pe care îl țineam eu, simțeam așa că sunt timorați, sunt crispați, nu știu, se temeau să nu înceapă orgia, dacă scrie în presă de atâția ani acest lucru, înseamnă că așa o fi.”

Ea explica că urinoterapia este o practică științifică curativă chiar și în cadrul unor maladii, dar nimeni nu este obligat să o facă, la MISA:

Urinoterapia a fost prezentată într-o conferință în cadrul acestei școli, este un procedeu terapeutic natural, fără niciun efect secundar, din ce am studiat și citit, și invit pe toată lumea să studieze, care există de mii de ani. Nu înseamnă că toți yoghinii fac urinoterapie. Face numai cine vrea, aflând că există această terapie, exact cum afli că terapia cu florile Bach există, și eu pot să aleg să o aplic și să nu o aplic. În primul rând, aș puncta faptul că urina nu este un produs de excreție, este un produs care rezultă din filtrarea sângelui la nivelul rinichilor, nu este un reziduu, ci este un lichid care conține elemente în exces din sânge, de care corpul nu are nevoie în momentul respectiv, cum ar fi enzime, proteine, elemente, minerale, vitamine, hormoni. Fumatul omoară milioane de oameni în fiecare an, urinoterapia nu a omorât pe nimeni, ci din contră, a vindecam multe cazuri extrem de dificile. Mă refer aici la cancere, diabet și chiar cazuri de SIDA, sunt vindecare cu urinoterapie.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *