Prețurile la gazele naturale au atins cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani
Prețurile la gazele naturale au atins cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani

Prețurile la gazele naturale au atins cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani pe bursele europene, iar stocurile de gaze în România sunt la niveluri record.

În această iarnă, prețul gazelor pe piețele europene a scăzut constant. Datele de la hub-ul de gaze TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc prețurile de referință la nivel european, arată că cotațiile futures pentru gaze naturale cu livrare în luna februarie au ajuns la 30-31 euro/MWh, aproape de nivelurile dinaintea crizei din ianuarie 2022, transmite B1TV.

La începutul lunii octombrie 2023, prețurile gazelor erau 37-38 euro/MWh, comparativ cu 82 euro/MWh la aceeași dată în anul precedent. Aceasta reprezintă o scădere de aproape 90% față de recordurile din august 2022, când prețurile ajungeau la 300 euro/MWh în perioada crizei energetice provocate de Rusia.

Prețurile sunt cu aproape 90% mai mici față de recordurile din august 2022, din perioada crizei energetice provocate de Rusia, când ajungeau și la 300 euro/MWh.

Potrivit datelor Gas Infrastructure Europe, în acest moment, depozitele de gaze din UE sunt pline în proporție de 86,29%, fiind înmagazinată o cantitate record de 983,25 TWh.

Și în România stăm foarte bine cu stocurile de gaze, depozitele fiind pline în proporție de 82,93%, cu o cantitate de 28,08 TWh.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *