George Simion susține că AUR va avea un congres extraordinar în acest an la care, foarte posibil, va fi ales un singur președinte. În acest moment formațiunea este condusă de doi co-președinți, George Simion și Claudiu Târziu.

Cu o zi în urmă, Claudiu Târziu declarase la Prima TV că ”sunt pe o funcție egală cu George Simion, împărțim funcția de președinte al partidului, dar ne-am împărțit foarte bine rolurile: el este cu organizarea în teritoriu, cu manifestațiile, cu drapelul și portavocea în mână, eu mă ocup de doctrină, de formarea cadrelor, de formarea viitorilor membri ai guvernului”, potrivit jurnalistului Sebastian Zachmann.

De asemenea, George Simion a spus că în cadrul Congresului va fi stabilit candidatul pentru alegerile prezidenţiale, dar şi cel pentru funcţia de prim-ministru. Duminică, în emisiunea Insider politic de la Prima TV, Claudiu Târziu l-a propus premier pe Marius Lulea, autorul unei cărţi în care mareşalul Antonescu este comparat cu victimele comunismului. George Simion crede că propunerea lui Târziu este o idee bună.

Întrebat când va stabili AUR candidatul la prezidenţiale, dar şi propunerea de premier, George Simion a răspuns: ”Vom lua o decizie la congresul extraordinar al formaţiunii, care va avea loc anul acesta. Este posibil să stabilim o procedură prin care AUR va desemna candidatul care, vedem după toate sondajele, va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Noi avem tot interesul să-l alegem pe cel mai bun, cu cele mai mari şanse să ajungă preşedinte”.

În ceea ce priveşteposibilitatea ca, la congresul extraordinar, AUR să treacă de la o structură cu doi preşedinţi la o formulă cu un singur preşedinte, George Simion a spus: ”Vom hotărî. Este foarte posibil să fie ales un singur preşdinte”. Întrebat dacă va candida pentru funcţia de preşedinte, Simion a răspuns: ”Sigur că voi candida”, potrivit News.ro.

După ce s-a distanţat de Călin Georgescu, co-preşedintele AUR Claudiu Târziu l-a propus pe Marius Lulea pentru funcţia de prim-ministru, în cazul în care AUR va ajunge la putere.

”În funcţia de premier ar putea să facă faţă foarte bine colegul nostru Marius Lulea, preşedinte fondator al partidului, în prezent vicepreşedinte, se ocupă de organizaţia oamenilor de afaceri din partid. Este un om foarte raţional, tată de cinci copii, deci foarte responsabil, romano-catolic, deci are toate calităţile şi profesionale, şi morale, a spus Claudiu Târziu, în emisiunea Insider politic, de la Prima TV.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul