george simion
george simion

Discuție aprinsă, miercuri seara, în emisiune la B1TV, între liderul AUR, George Simion și moderatorul Silviu Mănăstire. Lui Simion i s-a atras atenția că nu s-a delimitat nici până în ziua de astăzi de colegii săi din conducerea partidului, care s-au exprimat pro mișcare legionară.

Președintelui AUR, George Simion, i s-a cerut să spună direct dacă el consideră că Zelea Codreanu a fost un criminal.

„Când omori oameni, ești criminal?”, a răspuns liderul AUR.

„Dar răspundeți cu cuvintele dumneavoastră, dacă a fost sau nu un criminal Zelea Codreanu, ca să știm dacă vă delimitați de legionari”, a insistat moderatorul.

”Păi ați spus dumneavoastră…Jena mea, ce mă puneți să răspund. Dar Nicolae Ceaușescu a fost un criminal?”, a replicat George Simion.

„Da, a fost un criminal, chiar dinainte de a deveni șef al statului, pentru că a participat cu armata și la naționalizări (…)”, a răspuns moderatorul, atrăgându-i atenția lui Simion că se sustrage de la un răspuns direct și ferm.

George Simion a apreciat că Zelea Codreanu și apoi Ceaușescu „au trăit în perioade în care se omorau oameni”. „La fel și despre Carol al II-lea se poate spune că a fost un criminal”, a mai completat Simion.

„Nu dle, Simion, un criminal rămâne un criminal și dacă a existat acum 100 de ani, si dacă a existat acum 10 ani, și dacă a existat acum două săptămâni”, i-a replicat jurnalistul de la B1TV.

Lui George Simion i s-a reamintit că persoanele care au notorietate în spațiul public încep să se delimiteze de AUR, din pricina greșelilor pe care le comit liderii acestei formațiuni politice.

„Ei lăsați-mă cu astea, ar trebui acum să mă delimitez și de Partidul Comunist, și de România Mare? Lăsați-mă în pace cu legionarii. Zelea Codreanu a murit, nu mă interesează pe mine, astea sunt din cărți. Îi chemați pe colegi și vorbiți cu ei despre ce e în cărți (referire la Călin Georgescu și Claudiu Târziu, care au lansat afirmații controversate pe tema liderilor mișcării legionare – n.red.). Eu conduc AUR pentru viitor”, a răspuns George Simion, menționând că până în 30 martie va ieși public cu o structură clară a partidului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *