simion 2

Liderul AUR a oferit primele explicații în scandalul de la Şcoala de vară de la Olimp, acolo unde o fată de 17 ani ar fi fost agresată de doi membri ai formațiunii.

Întrebat dacă a discutat cu acești membri şi dacă ştie ce s-a întâmplat acolo, George Simion, liderul AUR, a spus:

„Eu pot să vă spun ce s-a întâmplat din punctul de vedere al supraveghetorilor noștri care au fost acolo. Au primit cursanți din toată țara. Fata a ajuns acolo cu acord scris al părinților.

Poţi participa la activități politice începând cu 16 ani. Organizatorii școlii de vară, organizația noastră de tineret au făcut apel la filialele din tot județul. Trebuie să menționez de la început că respectivii implicați în acest scandal, care nu este în momentul ăsta elucidat, sunt niște acuze între ei, nu sunt membrii AUR. Am verificat, am făcut o anchetă completă.

Aveam documentele tuturor celor care au participat ca și cursanți la această tabără. Ca această tânără, că erau din același sat, erau niște tineri veniți din acel sat, din Ialomița. Așa au venit la școala de vară, au consumat băuturi alcoolice, s-au dus la un supermarket de lângă hotel și și-au luat băuturi de toate felurile.

 

„Cei doi bărbaţi acuzaţi nu sunt membri AUR”

Și colegii noștri au găsit-o pe respectiva tânără în stare de ebrietate în camera de hotel. A venit poliția, mama ei a sunat că nu îi răspundea. Poliţia a venit împreună cu organizatorii şi au găsit-o în stare de ebrietate.

Poliția în Constanța n-a constatat nimic, după cum nici colegii noștri nu au constatat nimic. Colegii noștri, ca măsură de siguranță, până sâmbătă dimineață, au pus două supraveghetoare în cameră cu această tânără, de când a venit poliția din Constanța până când tânăra a plecat. Sâmbătă dimineață, acest grup din Ialomița a fost trimis acasă.

„Organele abilitate să își facă datoria. Dacă a existat chestiunea asta trebuie să fie pedepsiți maxim”

Acum nu spun că nu e responsabilitatea noastră, doamne ferește, dar se încearcă legarea noastră. Pe camera de supraveghere nu se vede nimic în neregulă și nu se vede că respectiva a intrat în altă cameră decât cea care i-a fost alocată. Eu spun că organele abilitate trebuie să își facă datoria. Dacă a existat chestiunea asta trebuie să fie pedepsiți maxim.

Și mai spun așa: s-a încercat inducerea ideii că am fost eu acolo. Am fost joi la deschiderea școlii de vară și chiar dacă eram vineri, nu cred că mă putea acuza cineva.

Organizatorii au fost chemați la audieri în acest caz și au dat toate detaliile necesare

S-a încercat legarea coordonatorilor noştri din Ialomița, care de rușine că din rândul organizațiilor locale au fost propuși acești tineri (…) și-au dat demisia. Deci toată conducerea Ialomița și-a dat demisia de rușine și bravo lor.

Așteptăm și încurajăm poliția să-și facă datoria. (…) Organizatorii au fost chemați la audieri în acest caz și au dat toate detaliile necesare.

Acum, pe lângă faptul că suntem violatori, suntem și drogați. Eu am curaj la orice oră și am făcut chestia asta, să mă duc să-mi fac un test antidrog și la poliție și la instituțiile abilitate, pentru că m-a denigrat un deputat de la USR spunând același lucru ca dl. Simonis. În schimb, mulți dintre deputații USR susțin dezincriminarea pentru scopuri recreative a folosirii de canabis. Nu e treaba mea.

Eu o să spun că dl. Simonis este președinte interimar al Camerei Deputaților care încalcă regulamentul și faptul că face afirmații nefondate, arată că nu are cultură politică și aş spune că ar trebui să aibă mai multă decență. Cu toții ar trebui să avem mai multă decență, pentru că nivelul este foarte scăzut în momentul ăsta”, a spus George Simion, la Antena 3 CNN. 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *