Și testarea și vaccinarea nu pot fi plătite în același timp de stat

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, l-a criticat miercuri la Digi24 pe Robert Sighiartău, despre care a spus că nu mai reprezintă de mult timp poziţia oficială a PNL, după ce acesta a atacat într-o emisiune PSD şi pachetul de măsuri fiscale prezentat public de Guvern. „Din păcate, nu toţi înţeleg greutatea momentelor şi importanţa momentului. Suntem în această coaliţie cu PSD, avem de luat decizii grele pentru România”, a afirmat Stroe.

„Domnul Sighiartău nu mai reprezintă de mult poziţia oficială a PNL şi dacă e să ne uităm pe declaraţiile sale publice, sunt centrate exclusiv pe cât de rău, de apocaliptic este scenariul următor, cât e rău e partidul din care face parte. Nu aş comenta ce a spus pentru că săptămână de săptămână avem câte o ştire de genul ăsta din partea domnului Sighiartău. E regretabil că în momente cu decizii de stat dificile şi importante pentru România, avem chiar şi noi în partid speculaţii politice de acest fel. Din păcate, nu toţi înţeleg greutatea momentelor şi importanţa momentului pentru România.  Suntem în această coaliţie cu PSD, avem de luat decizii grele pentru România, care să echilibreze sistemul bugetar, să aibă această ţară în continuare şansa stabilităţii şi dezvoltării. Este un lucru pe care l-am discutat şi agreat şi cu partenerii noştri externi, Uniunea Europeană, aşa că orice fel de speculaţii cu iz politic sau chiar ezoteric apropo de ghinionul acesta permanent pe care îl invocă domnul Sighiartău nu îşi au locul”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL. Despre discuţiile din coaliţie, Ionuţ Stroe a declarat că „în acest moment, agenda celor două partide care construiesc această coaliţie este foarte clară”.

„Suntem preocupaţi să găsim cele mai adecvate răspunsuri problemelor prin care România trece în acest moment, aşa că, mai mult decât orice interes politic, alianţă electorală, proiectarea unor perspective electorale împreună sau nu în 2024 contează ce se întâmplă acum şi anume acest pachet de măsuri fiscale, o formă de reorganizare şi de reformă a instituţiilor statului pentru a asigura supleţe şi binenţeles eliminarea foarte multor cheltuieli şi, zicem noi, posibilitatea acestei ţări de a colecta mai mulţi bani la buget pentru a depăşi acest moment dificil sunt lucruri care contează enorm”, a spus Stroe. Stroe a menţionat că în ceea ce priveşte chestiuni care ţin de activitatea politică, „dacă ar fi să ne uităm în sondaje sau să ne comparăm probabil că ne-am abate foarte mult de la acest obiectiv mult mai important decât obiectivele electorale de la anul”. Deputatul PNL Robert Sighiartău spune că Marcel Ciolacu vrea „să aducă PNL într-o situaţie fără ieşire”, ca până în decembrie să accepte liste comune. Potrivit acestuia, Ciolacu vrea să ajungă președintele României și pentru asta are nevoie de „un PNL slăbit”. Sighiartău crede că până în decembrie, PNL trebuie să îl dea afară pe Ciolacu şi să refacă în ochii electoratului ceea ce a stricat când a adus PSD la guvernare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *