Președintele AUR, George Simion, a anunțat miercuri că va ataca în instanță privatizarea Petrom. În acest sens, a fost formată o echipă de avocați, care împreună cu AUR, va contesta contractul dintre OMV și statul român.

Geroge Simion a transmis că o echipă de avocați, condusă de Gheorghe Piperea, în colaborare cu AUR, a iniţiat mai multe procese în acest caz în care sunt invocate motive de neconstituţionalitate în legea privatizării PETROM.

„În afară de demersurile legislative, o echipă de avocaţi, condusă de Gheorghe Piperea, în colaborare cu AUR, a iniţiat mai multe procese cu privire la contractul dintre compania OMV şi statul român. Sunt mai multe clauze, considerăm noi că sunt şi motive de neconstituţionalitate în acea lege pe care le vom ataca în instanţă pe parcursul următoarelor luni”, a declarat Geroge Simion.

Liderul AUR a anunţat că partidul său a decis în şedinţa de miercuri, să desemneze un grup care va cerceta contractul dintre statul român şi OMV. Totodată, el a cerut PSD, PNL, UDMR şi USR „să se poziţioneze faţă de ideea recuperării sub o formă sau alta prin denunţarea acestei legi sau abrogarea ei, prin verificarea tuturor clauzelor contractuale care nu au fost respectate”, citat de RTV.

Mai mult, George Simion a vorbit și despre arestarea lui Victor Pițurcă și Comisia de anchetă cu privire la achiziţiile din timpul pandemiei, subliniind faptul că nu funcţionează.

„Această comisie nu funcţionează, cu greu am reuşit în decembrie anul trecut să votăm o conducere. Această comisie nu se va întruni nici săptămâna aceasta. Sperăm, prin preşedintele care a fost desemnat de la PSD, în ciuda cutumei că preşedintele revine grupului parlamentar care iniţiază comisia de anchetă, ca lucrările acestei comisii să demareze, să vedem contracte, să vedem concret în faţa parlamentarilor persoanele responsabile de achiziţii. Aţi văzut arestarea lui Victor Piţurcă şi a şefului de la Romarm, e poate a mia parte din jaful care s-a întâmplat în timpul pandemiei. Sub pretextul restricţiilor, sub pretextul stării de urgenţă şi a stărilor de alertă repetate s-a produs de fapt un atentat la siguranţa economică a României, a fost devalizat bugetul, ne-am împrumutat cu sume record pentru a acoperi aceste achiziţii”, a conchis liderul AUR.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *