Guvernul Ciucă începe cu două mâini moarte din start. PNL și PSD au trimis la Palatul Victoria doi anonimi care arată felul bolnav în care funcționează politica. Un fost fundaș dreapta și un inginer care a fost contabil la firma soției urmează să se ocupe de Economie, respectiv de Mediul de Afaceri.

De la Oțelul Galați la reactoare nucleare și la industria de apărare

Marius Humelnicu a fost fotbalist la Oțelul Galați. A jucat un meci și câteva minute. În paralel cu fotbalul el a făcut și liceul. Examenul de Bacalaureat l-a luat la șase ani de la începerea studiilor. În 2002, când se transfera de la Oțelul Galați la Dacia Unirea Brăila, Humelnicu termina și facultatea. El primea specializarea „Inginerie Managerială și Tehnologică la Universitatea Dunărea de Jos din Galați conform Libertatea.

Marius Humelnicu

A urmat o serie de funcții pe bani publici care este acum încununată de numirea în Guvernul Ciucă. Fotbalistul mediocru care abia terminase liceul a urmat și cursurile unui program masteral. Încet, încet a avansat în carieră: administrator de grădiniță, consilier parlamentar, consilier local și șef la ARR Galați. În Guvernele Ponta și Dăncilă ocupă funcția de secretar de stat la Transporturi. Concomitent, soția sa, Corina Humelnicu face pasul spre salariul de la stat. Dacă în 2009 era funcționar la Banca Transilvania și primea 14000 de lei pe an, în 2020 femeia încasa aproape 60.000 de lei de la Regia de Apă Galați și de la Parlamentul României.

Marius Humelnicu urmează să fie ministru al Economiei în Guvernul Ciucă. El va gestiona industria de apărare care se află în coordonarea ministerului. Fostul fundaș va avea în subordine și resursele minerale ale României. În total 21 de companii de stat se află „în pixul” greu încercat al lui Humelnicu.

Șomer la 29 de ani, subalternul soției ministru în Guvernul Ciucă

Cea de-a doua „gherlă” din Guvernul Ciucă vine de la Suceava. Senatorul Daniel Cadariu va ocupa portofoliul Mediului de Afaceri. El a absolvit Facultatea de Mecanică la Institutul Politehnic din Iași. Cu toate acestea, Cadariu a ajuns să fie angajat, la 29 de ani, contabil la firma soției. Danadi Prodcom SRL rulează între 1 și 2 milioane pe an. Din 2018 până în prezent a semnat 197 de contracte fără licitație.

Daniel Cadariu Ministrul IMM în Guvernul Ciucă

Funcția de ministru al Mediului de Afaceri nu este singura ocupată în mod bizar de Cadariu. În prezent el este membru al comisiei de comunicații din Senat deși nu are nicio legătură cu acest domeniu.

La noul loc de muncă din Guvernul Ciucă, inginerul contabil de la service-ul auto urmează să gestioneze sute de milioane de euro care trebuie injectate în economie pentru susținerea firmelor mici și mijlocii. Alte firme decât cele care pot să semneze contracte cu statul pe bandă rulantă.

Lista completă a miniștrilor din Guvernul Ciuc

Ministerul Finanțelor – Adrian Câciu (PSD)
Ministerul Transporturilor – Sorin Grindeanu (PSD)
Ministerul Dezvoltării – Cseke Attila (UDMR)
Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu (PNL)
Ministerul Economiei – Marius Humelnicu (PSD)
Ministerul Energiei – Virgil Popescu (PNL)
Ministerul de Interne – Lucian Bode (PNL)
Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu (PNL)
Ministerul Muncii – Marius Budăi (PSD)
Ministerul Sănătății – Alexandru Rafila (PSD)
Ministerul Agriculturii – Adrian Chesnoiu (PSD)
Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu (PNL)
Ministerul Apărării – Vasile Dîncu (PSD)
Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu (apolitic, susținut de PNL)
Ministerul Mediului – Tanczos Barna (UDMR)
Ministerul IMM-urilor, Antreprenoriatului și Turismului – Daniel Cadariu (PNL, deputat de Suceava, susținut de Gheorghe Flutur)
Ministerul Culturii – Lucian Romașcanu (PSD)
Ministerul Digitalizării – Florin Roman (PNL)
Ministerul Tineretului și Familiei – Gabriela Firea (PSD)
Ministerul Sportului – Eduard Novak (UDMR)

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *