Investirea Guvernului Cîțu este la mâna Parlamentului, crede Ludovic Orban. A atacat dur „boicotul PSD”
Actualitate

Investirea Guvernului Cîțu este la mâna Parlamentului, crede Ludovic Orban. A atacat dur „boicotul PSD”

Guvernul Cîțu este la mâna Parlamentului, iar PNL va respecta Constituția, a declarat liderul partidului și totodată premierul interimar Ludovic Orban. El este optimist, având în vedere că mulți dintre membrii cabinetului au primit decizii favorabile în comisiile de specialitate.

Vom vedea, este în mâna Parlamentului decizia de învestire a Guvernului Cîţu. Noi am purtat discuţii, negocieri, am încercat să formăm o majoritate, miniştrii noştri s-au prezentat în comisii la un nivel foarte bun, într-o evidentă creştere, de altfel se şi vede că au şi obosit să le dea aviz negativ candidaţilor noştri de miniştri, foarte mulţi primind aviz favorabil. Prestaţia Guvernului, care, de fapt, este în funcţie, este o prestaţie extrem de serioasă, care abordează cu maximă responsabilitate toate problemele României şi care împinge înainte toate proiectele de dezvoltare. Ca atare, ce va face Parlamentul va face Parlamentul. PNL va acţiona în conformitate cu prevederile constituţionale, cum este normal”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit Stiri pe Surse.

Faptul că miniștri PNL au fost acceptați până la urmă în Guvernul Cîțu nu înseamnă însă că Ludovic Orban nu mai are supărări față de „boicotul PSD”

„Repet ceea ce am spus privitor la boicotul PSD. După ce au boicotat prima învestire, după ce au atacat la CCR, invocând o inepţie care nu are nicio legătură cu Constituţia, au mai creat un precedent periculos pentru România, şi anume, în Birourile permanente reunite, la planificarea procedurii de învestire, nu au prevăzut data plenului Camerelor reunite la care trebuie să se dea votul de învestire. Au prevăzut doar datele audierii miniştrilor în comisie. Aşa ceva nu s-a întâmplat în 30 de ani şi arată că PSD nu înţelege nimic din democraţie, calcă în picioare Constituţia şi voinţa cetăţenilor”, a spus Ludovic Orban.

Related posts

DNA se apără în scandalul Sorina Pintea: Poliția a dus-o la spital în cătușe

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban s-a gândit la data alegerilor locale. Și-ar fi dorit în mai, dar nu se poate decât în iunie

Constantinescu Gabriel

Orban nu încurajează traseismul politic. Ce s-a întâmplat până acum au fost „accidente”

Constantinescu Gabriel

Codrin Ștefănescu, după întrevederea cu Liviu Dragnea: „Starea lui de sănătate se înrăutăţeşte”

Andrada Ionescu

Ludovic Orban și Nicușor Dan au semnat contracte pentru modernizarea spitalelor din București. Finanțare de 100 de milioane de euro din bani europeni

Constantinescu Gabriel

Câte măști schimbă într-o zi Ludovic Orban și de unde face rost de ele

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment