Investirea Guvernului Cîțu este la mâna Parlamentului, crede Ludovic Orban. A atacat dur „boicotul PSD”
Actualitate

Investirea Guvernului Cîțu este la mâna Parlamentului, crede Ludovic Orban. A atacat dur „boicotul PSD”

Guvernul Cîțu este la mâna Parlamentului, iar PNL va respecta Constituția, a declarat liderul partidului și totodată premierul interimar Ludovic Orban. El este optimist, având în vedere că mulți dintre membrii cabinetului au primit decizii favorabile în comisiile de specialitate.

Vom vedea, este în mâna Parlamentului decizia de învestire a Guvernului Cîţu. Noi am purtat discuţii, negocieri, am încercat să formăm o majoritate, miniştrii noştri s-au prezentat în comisii la un nivel foarte bun, într-o evidentă creştere, de altfel se şi vede că au şi obosit să le dea aviz negativ candidaţilor noştri de miniştri, foarte mulţi primind aviz favorabil. Prestaţia Guvernului, care, de fapt, este în funcţie, este o prestaţie extrem de serioasă, care abordează cu maximă responsabilitate toate problemele României şi care împinge înainte toate proiectele de dezvoltare. Ca atare, ce va face Parlamentul va face Parlamentul. PNL va acţiona în conformitate cu prevederile constituţionale, cum este normal”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit Stiri pe Surse.

Faptul că miniștri PNL au fost acceptați până la urmă în Guvernul Cîțu nu înseamnă însă că Ludovic Orban nu mai are supărări față de „boicotul PSD”

„Repet ceea ce am spus privitor la boicotul PSD. După ce au boicotat prima învestire, după ce au atacat la CCR, invocând o inepţie care nu are nicio legătură cu Constituţia, au mai creat un precedent periculos pentru România, şi anume, în Birourile permanente reunite, la planificarea procedurii de învestire, nu au prevăzut data plenului Camerelor reunite la care trebuie să se dea votul de învestire. Au prevăzut doar datele audierii miniştrilor în comisie. Aşa ceva nu s-a întâmplat în 30 de ani şi arată că PSD nu înţelege nimic din democraţie, calcă în picioare Constituţia şi voinţa cetăţenilor”, a spus Ludovic Orban.

Related posts

Ponta compară Guvernul Orban cu Guvernul Ponta

Alina Angelescu

Klaus Iohannis cere PSD să participe la votarea noului Guvern. „Ei spun acum că nu e vina lor”

Constantinescu Gabriel

Cîțu: PSD înseamnă pentru români taxe mari și multe

Alina Angelescu

Ludovic Orban: PSD și Pro România sunt vinovate de instigarea populației la nerespectarea regulilor

Constantinescu Gabriel

Larisa Adriana Antipa

George Dumitrescu

Comisia de la Veneția va fi sesizată la cererea PSD, pentru asumarea răspunderii Guvernului la alegerile în două tururi

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment