Ludovic Orban crede că Sorina Pintea „nu poate fi apărată sub nici o formă” în scandalul prezentării publice cu cătușe la mâini
Actualitate

Ludovic Orban crede că Sorina Pintea „nu poate fi apărată sub nici o formă” în scandalul prezentării publice cu cătușe la mâini

Premierul Ludovic Orban a reacționat după controversa publică generată de imaginea Sorinei Pintea în cătușe. Orban a spus că PSD dă lecţii de sănătate cu miniştri care de-a lungul timpului au încălcat legea iar Sorina Pintea „nu poate fi apărată sub nici o formă” întrucât „are astfel de obiceiuri”. Sorina Pintea a contestat vineri mandatul de arestare emis acum o săptămână pentru luare de mită.

Ludovic Orban a criticat miniştrii PSD cu probleme penale care acum se antepronunță cu privire la situația Sorinei Pintea.

”PSD ne dă lecţii pe sănătate cu minciuni gogonate şi cu fake news-uri. Între timp, miniştrii PSD, de-a lungul timpului, unul a fost prins că a luat mită şi a renunţat şi e trimis în judecată, Beuran, altul este în cercetare penală, doamna Pintea, conform informaţiilor publice prezentate a fost prinsă în flagrant luând mită. V-am spus aceste elemente pentru a prezenta cine ne dădea nouă lecţii pe sănătate. Un om care a fost ministrul Sănătăţii şi care s-a intors director la spital şi care are astfel de obiceiuri, îmi pare rău, dar din punct de vedere al cinstei, al calităţii, îmi pare rău, dar nu poate fi apărat sub nicio formă”, a declarat Orban joi seară la România Tv.

LUdovic Orban crede că este necesară  respectarea drepturilor oricărui cetățean al Românie, fie el fost demnitar sau simplu cetățean.

„Cred că orice cetăţean al României care se află într-o procedură de cercetare, trebuie tratat civilizat ca orice cetăţean, să i se respecte drepturile, să i se respecte demnitatea umană. Dar repet, este valabil pentru orice cetăţean român”.

Premierului în exerciţiu i s-a atras atenţia că şi el a avut probleme cu legea şi că nu a fost încătuşat, când a fost trimis în judecată. Orban a spus că şi-a dus crucea cu demnitate, arată PsNews.

”Mi-am dus crucea cu demnitate. Nu m-a încătuşat nimeni. Orice cetăţean român trebuie tratat în conformitate cu prevederile legale, indiferent pe ce situaţie se află, că este cercetat, că i s-a aprobat 30 de zile arest, trebuie tratat conform legii”, a declarat Orban.

Ludovic Orban crede că nu există nici un motiv ca Sorina Pintea să fie trataă diferit de alte persoane arestate,

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost scoasă din arest, marţi seară, pentru un nou consult medical, pentru că sănătatea afectată de o boală autoimună i s-a agravat.

Avocații săi și familia au acuzat polițiștii că au permis ca Sorina Pintea să fie filmată cu cătușe la mâni într-o stare precară, iar Avocatul Poporului Renate Weber a cerut lămuriri șefului Poliției Capitalei.

Related posts

Florin Roman despre Florin Cîțu: „ministrul finanțelor a mișcat mușuroiul corupției PSD”

PSD depune o moțiune împotriva lui Cîțu

Alina Angelescu

PNL conduce în topul încrederii românilor, conform unui sondaj Avangarde. Procentul care ar putea să schimbe totul

Deficitul bugetar record anunțat de premierul Ludovic Orban. De ce se păstrează totuși premierul optimist

Constantinescu Gabriel

Coronavirusul va intra în România, spune fostul ministru al sănătății Sorina Pintea. „Este o chestiune de zile”

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban l-a ironizat pe Marcel Ciolacu. „Nimic nu-l poate împiedica pe preşedintele PSD să se facă de râs”

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment