Image default
Actualitate

Ludovic Orban crede că Sorina Pintea „nu poate fi apărată sub nici o formă” în scandalul prezentării publice cu cătușe la mâini

Premierul Ludovic Orban a reacționat după controversa publică generată de imaginea Sorinei Pintea în cătușe. Orban a spus că PSD dă lecţii de sănătate cu miniştri care de-a lungul timpului au încălcat legea iar Sorina Pintea „nu poate fi apărată sub nici o formă” întrucât „are astfel de obiceiuri”. Sorina Pintea a contestat vineri mandatul de arestare emis acum o săptămână pentru luare de mită.

Ludovic Orban a criticat miniştrii PSD cu probleme penale care acum se antepronunță cu privire la situația Sorinei Pintea.

”PSD ne dă lecţii pe sănătate cu minciuni gogonate şi cu fake news-uri. Între timp, miniştrii PSD, de-a lungul timpului, unul a fost prins că a luat mită şi a renunţat şi e trimis în judecată, Beuran, altul este în cercetare penală, doamna Pintea, conform informaţiilor publice prezentate a fost prinsă în flagrant luând mită. V-am spus aceste elemente pentru a prezenta cine ne dădea nouă lecţii pe sănătate. Un om care a fost ministrul Sănătăţii şi care s-a intors director la spital şi care are astfel de obiceiuri, îmi pare rău, dar din punct de vedere al cinstei, al calităţii, îmi pare rău, dar nu poate fi apărat sub nicio formă”, a declarat Orban joi seară la România Tv.

LUdovic Orban crede că este necesară  respectarea drepturilor oricărui cetățean al Românie, fie el fost demnitar sau simplu cetățean.

„Cred că orice cetăţean al României care se află într-o procedură de cercetare, trebuie tratat civilizat ca orice cetăţean, să i se respecte drepturile, să i se respecte demnitatea umană. Dar repet, este valabil pentru orice cetăţean român”.

Premierului în exerciţiu i s-a atras atenţia că şi el a avut probleme cu legea şi că nu a fost încătuşat, când a fost trimis în judecată. Orban a spus că şi-a dus crucea cu demnitate, arată PsNews.

”Mi-am dus crucea cu demnitate. Nu m-a încătuşat nimeni. Orice cetăţean român trebuie tratat în conformitate cu prevederile legale, indiferent pe ce situaţie se află, că este cercetat, că i s-a aprobat 30 de zile arest, trebuie tratat conform legii”, a declarat Orban.

Ludovic Orban crede că nu există nici un motiv ca Sorina Pintea să fie trataă diferit de alte persoane arestate,

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost scoasă din arest, marţi seară, pentru un nou consult medical, pentru că sănătatea afectată de o boală autoimună i s-a agravat.

Avocații săi și familia au acuzat polițiștii că au permis ca Sorina Pintea să fie filmată cu cătușe la mâni într-o stare precară, iar Avocatul Poporului Renate Weber a cerut lămuriri șefului Poliției Capitalei.

Related posts

Gheorghe Șupeală

Andrada Ionescu

Cum vede Orban intrarea lui Alexandru Rafila în PSD: ”A luat o decizie greșită. PSD rămâne tot PSD”

Andrada Ionescu

Clotilde Armand face dezvăluiri: „Tel Drum a mai primit niște milioane bune de la PSD”

Andrada Ionescu

Sorina Pintea trage de timp în procesul șpăgii de la Baia Mare. Ce au reușit avocații fostului ministru PSD

Constantinescu Gabriel

Secretarul general al guvernului, Antonel Tănase, demisionează din funcție la cererea premierului interimar Nicolae Ciucă

Andrada Ionescu

Fostul primar PSD Daniel Tudorache, vizat de percheziții DNA

Andrada Ionescu

Leave a Comment