Prețul lemnului de foc va fi plafonat, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Decizia care urmează a fi luată în ședința de guvern de miercuri se dorește a fi o măsură de protecție pentru familiile cu venituri mici, pentru a trece mai ușor peste această iarnă, în contextul prețurilor care au explodat la facturile de utilități.

Tot cu lemn de foc, România va ajuta și Republica Moldova, tot în contextul dificultăților pe care le are legate de asigurarea resurselor de energie, a mai anunțat premierul, potrivit B1TV.

E o decizie așteptată de milioane de români. Azi, Guvernul va adopta decizia de plafonare a prețurilor la lemnele de foc. E o decizie așteptată de peste 3 milioane de oameni. De fapt, sunt 3 milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc.

Vom decide ca prețul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cub, la 1,.500 de lei pe tonă la brichetele de lemn și la 2.000 de lei la peleți. Prețurile includ TVA.

E o măsură pe care am discutat-o, o aprobăm azi în Guvern, așa încât să avem un sistem de măsuri care să sprijine pe toți românii să treacă cu bine iarna care vine”, a declarat premierul, la debutul ședinței de guvern.

Lemn de foc donat Republicii Moldova

Șeful Guvernului s-a referit apoi și la ajutorul pentru Republica Moldova

Ținând cont de situația în care se găsește Republica Moldova privind asigurarea resurselor energetice și în deplină solidaritate cu cetățenii din Republica Moldova, azi aprobăm un ajutor de lemne de foc în cantitate de 130.000 de metri cubi”, a mai spus Ciucă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *