Hora Unirii a fost organizată luni pentru sărbătorirea zilei de 24 ianuarie 1859 la Iași, de către liderul AUR George Simion și simpatizanții săi. Simion a decis să organizeze manifestările de ziua Micii Unirii, în ciuda tuturor manifestărilor oficiale anulate în oraș din cauza amenințării coronavirusului.

Susținătorii lui George Simion au dansat Hora Unirii, iar liderul AUR a transmis evenimentul live pe Facebook.

Câteva sute de membri și simpatizanți ai partidului AUR s-au implicat în eveniment. Mulți dintre ei au venit cu autocare din localitățile învecinate. În fruntea evenimentului se afla George Simion și Claudiu Târziu, copreședinții AUR, și Călin Georgescu, candidatul la președinție al partidului.

Primăria Iași a anulat însă în acest an toate evenimentele publice din cauza pandemiei de covid. George Simion, copreședinte AUR, a spus luni dimineață într-o intervenție la Antena 3 că AUR organizează evenimentul indiferent de situația pandemică și că dacă va fi amendat va atacat amenda în instanță. ”Basarabia e România” strigau simpatizanții AUR strânși în Iași.

De Ziua Unirii Principatelor Române – 24 ianuarie, nu s-a mai organizat celebra Horă sau alte evenimente majore, în Iași. Senatorul PSD Maricel Popa, lider al organizației locale, a oferit explicația.

Potrivit pesedistului, nu se vor organiza manifestații din cauza „pandemiei, dar și a tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, care întregesc un tablou sumbu”.

Ca niciodată, Unirea Principatelor de la Iaşi va fi sărbătorită fără fast şi evenimente majore. Trăim vremuri tulburi. Mai întâi pandemia şi acum tensiunile dintre Rusia şi Ucraina întregesc un tablou sumbru care ne îngrijorează pe toţi. România are astăzi nevoie mai mult ca oricând de stabilitate şi unitate”, a transmis Maricel Popa, pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *