George Simion a fost stropit cu cerneală la manifestările de Ziua Unirii
George Simion a fost stropit cu cerneală la manifestările de Ziua Unirii

George Simion a fost stropit cu cerneală la manifestările pe care le-a organizat la Iași, de Ziua Unirii. Liderul AUR a continuat manifestările, fără să se curețe pe față, iar individul care l-a stropit cu cerneală a fost reținut de jandarmi, din mulțime.

Pe 24 ianuarie 2021 copreședinții AUR, George Simion și Claudiu Târziu au participat la manifestările AUR de la Iași, alături de propunerea de premier a partidului conservator, Călin Georgescu.

Marșul unionist a fost pașnic, dar au fost raportate și incidente. Un individ din mulțime l-a stropit pe față la un moment dat pe George Simion cu cerneală. Protestatarul a fost reținut rapid de jandarmi. Apoi, evenimentul a continuat fără probleme.

La eveniment au fost prezenți mai mulți artiști de muzică populară, pro-bono, potrivit lui George Simion, relatează B1TV.

Suntem aici pentru că este dreptul nostru, suntem aici pentru că suntem reprezentanți ai poporului român și pentru că poporul român își poate asuma prezența la o zi națională fără să fie îngrădit cu garduri, cu botnițe, cu lese și cu legi date împotriva poporului român.

Pentru că ei dau 50.000-100.000-200.000 de euro pe spectacole, artificii, când e zi de sărbătoare, noi am umplut astăzi Piața Unirii și facem fără nicun leu. Toți artiștii care sunt în fața voastră au venit pro-bono, din dragoste pentru țară și vreau să le mulțumim!”, a declarat George Simion.

Prima reacție a lui George Simion, după ce a fost stropit cu cerneală, la Marșul Unirii

Ei pot să arunce cu orice în noi, nu ne intimidează. Doar hoții se tem. Noi ne temem doar de bunul Dumnezeu. Am oferit ieșenilor astăzi și vreau să vă transmit tuturor că vă iubesc. Până acum, horele erau organizate separat. Autoritățile într-o parte și cum spun ei, prostimea în altă parte. Acum suntem cu toții împreună.

Acum poate să vină oricine să vină să ne omoare, să ne facă dosare penale. Noi nu suntem fricoși. Au aruncat cu chestii d-astea și în Emil Constantinescu, Ion Rațiu, Corneliu Coposu”, a declarat Simion.

Manifestațiile vor continua astăzi la Focșani, de la ora 17:00, potrivit liderului AUR.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *