Ilan Laufer și Alexandru Coita și-au despărțit drumurile
Ilan Laufer și Alexandru Coita și-au despărțit drumurile

Ilan Laufer și Alexandru Coita și-au despărțit drumurile, și au dat vina pe divergența de idei din cadrul partidului pe care îl conduceau. Astfel, Platforma Social Liberală (PSL), se scindează, fiecare dintre ei urmând să meargă separat, cu un alt program politic.

Despărțirea celor doi a fost anunțată public, cu un mesaj identic, de către cei doi pe conturile lor de Facebook.

Ilan Laufer și Alexandru Coita:  „Dragi prieteni,

Am demarat proiectul PSL alături de Alexandru Coita, în decembrie 2019, motivat de dorința de a învăța din greșelile trecutului și de a duce la îndeplinire un Proiect de țară care să transforme România. Atât eu cât și Alex am pus toată energia, expertiza și entuziasmul nostru în serviciul acestui proiect politic. Iar răspunsul vostru a fost unul copleșitor, care a depășit toate așteptările noastre și ne-a convins că românii așteaptă proiecte politice noi, care să răspundă nevoilor și așteptărilor societății noastre.

Din nefericire, criza COVID-19 a lovit pe nepregătite familiile, comunitățile și întreaga noastră țară, ne-a transformat viețile și a dat peste cap toată gândirea politică de până acum. După câteva luni de consultări intense, eu și Alex am ajuns la o serie de concluzii importante. În primul rând, am constatat că România se confruntă în continuare cu o lipsă acută de idei și de soluții din partea clasei politice. O bună parte dintre români nu sunt reprezentați și este nevoie de cât mai multe proiecte noi care să spargă monopolul marilor partide.

În al doilea rând, am constatat că nu există o soluție universal valabilă la actuala criză. Românii trebuie să aibă la dispoziție mai multe formule, mai multe opțiuni. Doar din dialogul de idei și soluții se pot naște cele mai bune politici pentru țară.

Eu și Alex am dezvoltat în ultimele luni viziuni diferite privind soluția de răspuns la criză. Sunt viziuni complementare, care pot fi implementate în cadrul unor proiecte de țară separate, prin care să răspundem secetei de idei și de proiecte de pe piața politică din România.

Prin urmare, am decis de comun acord să continuăm munca noastră în formațiuni politice separate, dar cu același țel comun: de a aduce schimbarea în bine pe care românii o merită și de care au nevoie. Îi doresc mult succes lui Alex în viitoarele lui acțiuni, am încredere că va continua să construiască cu aceeași energie și bună-credință și am convingerea că vom coopera de fiecare dată când interesul comun o va cere”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *