Imagini cu Insula Șerpilor bombardată au fost făcute publice
Imagini cu Insula Șerpilor bombardată au fost făcute publice Credit: CNN

Imagini cu Insula Șerpilor bombardată au fost făcute publice de o compania din SUA. Imaginile din satelit arată urmele bombardamentelor rusești.

Unele dintre clădirile de pe Insula Șerpilor par a fi avariate în urma bombardamentelor efectuate chiar din primele ore ale invaziei din Ucraina, iar o navă rusă este ancorată în largul insulei, arată o primă imagine clară din satelit cu insula ucraineană din Marea Negră, făcută publică de compania Maxar Technologies, potrivit CNN și Digi24.

În imagine, unele dintre clădirile cu acoperișuri roșii din centrul insulei par să fi fost deteriorate semnificativ de bombardamentele rusești asupra insulei. În ceea ce privește nava care se vede în larg, ea a fost identificată de Maxar ca fiind o navă de debarcare din clasa Ropucha.

Imagini cu Insula Șerpilor bombardată. Deși unele părți ale insulei sunt acoperite de zăpadă, pe cuprinsul ei se văd cratere de impact.

Insula Șarpilor se află la aproximativ 48 de kilometri de extremitatea continentală sudică a Ucrainei. Soldații care erau staționați pe insulă în momentul atacului rus au sfidat invadatorii și au refuzat să se predea, fiind considerați adevărați eroi în Ucraina. Somați să depună armele, pentru că altfel vor fi bombardați, răspunsul lor negativ ar fi fost însoțit de o înjurătură la adresa rușilor.

Inițial, s-a crezut că soldații de pe insulă au murit, dar informații ulterioare au indicat că sunt teferi, însă ar fi fost luați prizonieri de război.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *