Imagini cu masacrul de la Bucha, din satelit au fost făcute publice de compania Maxar. O groapă comună a fost săpată în curtea unei biserici și există dovezi că primele cadavre au fost aruncate acolo încă de la începutul războiului.

Masacru din Bucha se vede în imaginile din satelit, care arată un șanț lung de 13 de metri în curtea unei biserici, pe locul în care a fost descoperită o groapă comună. Anatoliy Fedoruk, primarul orașului, a declarat că acolo ar putea fi până la 300 de cadavre, relatează B1TV.

Imaginile din satelit au fost surprinse pe 31 martie de compania americană Maxar. Reprezentanții acesteia au transmis că au putut observa semne că acolo s-au făcut săpături încă din 10 martie.

Imagini cu masacrul de la Bucha. Supraviețuitorii susțin că primele cadavre au fost îngropate acolo chiar de când a început războiul.

Jurnaliști CNN ajunși la fața locului au văzut cadavre în pungi aruncate. Localnicii spus că ar fi circa 150 de trupuri, dar primarul Bucha a afirmat că ar putea fi până la 300.

Zelenski: Soldații ruși sunt, în fapt, niște criminali și violatori care merită să moară

În cel mai dur discurs al său de la începutul invaziei ruse, președintele ucrainean Volodimir Zeleneski a vorbit despre atrocitățile comise de ruși în țara sa: „criminali, violatori, jefuitori care-și spun că sunt o armată și care merită doar să moară pentru ce au făcut”.

El s-a adresat direct mamelor soldaților ruși. „Vreau ca fiecare mamă a fiecărui soldat rus să vadă cadavrele oamenilor uciși în Bucha, în Irpin, în Hostomel. (…) De ce au fost omorâți? Ce a făcut omul care doar se plimba pe stradă cu bicicleta? (…) Cum au putut fi violate și ucise femei în fața copiilor? Cum au putut fi profanate cadavrele lor? De ce au strivit trupurile oamenilor cu tancurile? Ce a făcut orașul Bucha Rusiei? Cum a putut fi posibil așa ceva? Chiar dacă ați crescut jefuitori, cum de au devenit și măcelari? Nu puteați să nu fiți conștienți de ce zace în copiii voștri”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *