Taxe și impozite care se majorează / Ce măsuri fiscale se discută în Coaliție înainte ca Executivul să le aplice

Impactul bugetar al măsurilor de ajutor pentru economie, discutate până acum, este de aproximativ 3,4% din PIB, susține premierul Nicolae Ciucă. Executivul european este de acord cu „flexibilizarea a tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu pot fi cheltuite din pachetul 2014-2020”, pentru a putea acoperi din costurile măsurilor, a adăugat șeful Guvernului.

Tocmai de aceea nu ne grăbim să anunțăm pachetul de măsuri, pentru că dorim să corelăm efortul bugetar național cu Comisia Europeană. S-a discutat și cu CE. Este de acord să existe o flexibilizare a tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu pot fi cheltuite din pachetul 2014-2020.

Au fost transmise datele referitoare la o primă disponibilizare. Cert este că acea sumă poate să crească în funcție de onestitatea noastră și modul în care reușim să identificăm cu adevărat acele proiecte care nu vor fi finalizate”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

Impactul bugetar al măsurilor de ajutor pentru economie. Majorările tichetelor de masă, dispută PNL-PSD

Premierul a discutat sâmbătă cu ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, despre finanțarea măsurilor economice și financiare pentru protejarea populației și economiei românești.

Surse din PSD spun că social-democrații vor să propună majorarea tichetelor de masă la 30 de lei de la 1 iunie.

În schimb, deputatul PNL Gigel Știrbu a anunțat pe Facebook că de fapt premierul Ciucă este cel care a avut ideea creșterii valorii tichetelor de masă.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că săptămâna viitoare social-democrații vor prezenta un pachet de măsuri sociale, după discuții cu partenerii din coaliția guvernamentală. Printre aceste măsuri, potrivit șefului social-democrat, se numără și acordarea de vouchere sau bonuri de masă în valoare de 50 de euro la fiecare două luni pentru categorii defavorizate. Banii pentru ajutorul social ar putea veni din fonduri europene din exercițiul financiar anterior (2016-2020), mai spune Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *