Pizza cu greieri a fost invenția unui antreprenor din Italia
Pizza cu greieri a fost invenția unui antreprenor din Italia

Pizza cu greieri a fost invenția unui antreprenor din Italia, care a avut și oarecare succes la vânzarea produsului. Făina de greieri a început să fie interzisă în multe țări din Europa, inclusiv Italia, dar patronul de pizzerie a decis să ocolească normele: a pus greierii întregi, prăjiți, pe blat.

În România a fost propus un proiect de lege care să interzică utilizarea acesteia în produse tradiționale, cum ar fi cozonacii, pasca sau anumite tipuri de pâine. În cazul celor care încalcă prevederile legii, amenda este de 100.000 de lei.

Măsuri similare au fost deja luate în Italia, unde este interzisă includerea de produse din insecte în pizza. Chiar și așa, acest lucru nu l-a oprit pe un antreprenor din Trieste să vândă pizza făcută din greieri prăjiți, transmite B1TV.

Nu are rost să consumăm altceva decât ceea ce ne place, nu ne apucăm acum de lăcuste. Bine face domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, ca lucrurile să fie clare, să nu deformeze produsele româneşti”, a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Pizza cu greieri din Italia costă 15 euro şi pare că se bucură deja de mare succes. Zeci de bucăți s-au vândut ca pâinea caldă, asta în doar două zile.

Patru specii de insecte au fost declarate sigure pentru consumul uman de către Comisia Europeană. Cu toate acestea, niciuna dintre ele nu este acceptată de români ca alternativă la mâncarea tradiţională.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *