Țevile de termoficare vor fi schimbate în București, în mai multe zone
Țevile de termoficare vor fi schimbate în București, în mai multe zone

Țevile de termoficare vor fi schimbate în București, în mai multe zone. Lucrările de înlocuire a conductelor cu zeci de ani vechime vor începe în această primăvară, dar, o dată terminate, problemele bucureștenilor cu apa caldă și căldura vor înceta, a promis directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu.

Primăria Capitalei ar urma să schimbe o parte din conductele vechi de apă caldă și căldură din toate sectoarele. O parte din bani vin din fonduri europene. Sunt aproximativ 210 kilometri de rețea care ar urma să fie schimbată.

Claudiu Crețu, directorul general al Termoenergetica, despre lucrările la rețeaua de termoficare, într-o intervenție B1TV:

„Prin aceste investiții sistemul va funcționa din ce în ce mai bine și, în următorii ani, problemele vor fi tot mai mici, aproape spre zero. Din această primăvară, pe lângă șantierele pe care le avem noi și Primăria Capitalei, încep și șantierele pe fonduri europene. Vor fi tronsoane în mai toate sectoarele Capitalei, că vom lucra cât se poate de secvențial, ca să nu încurcăm traficul, să continuăm furnizarea de apă caldă pentru cetățeni.

Soluția pentru viitor e sistemul centralizat.

Sunt mai multe șantiere. De exemplu, în Sectorul 1, în zona Calea Griviței, în Sectorul 2 se lucrează pe zona Pantelimon, în Sectorul 3 – Câmpia Libertății, Sectorul 4 – șantierele din Brâncoveanu, Sectorul 5 – zona Calea Rahovei, bulevardul Vasile Milea, a declarat Claudiu Crețu.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *