Industria HoReCa protestează față de restricțiile impuse restaurantelor, hotelurilor și zonei de retail prin care se impune prezentarea certificatului verde pentru intrarea în localuri sau chiar și în unitățile de alimentație publică aflate în interiorul centrelor comerciale. Secretarul de stst raed Arafat le transmite că deținătorii de afaceri în domeniu ar trebui să se bucure că acestea nu s-au închis de tot, căci aceasta ar fi fost alternativa.

Arafat a mai afirmat că dacă lucrurile s-ar petrece în mod obișnuit și nu s-ar schimba nimic, așa cum vor cei din HoReCa, n-am mai depăși niciodată pandemia de coronavirus.

HoReCa funcţionează. Nu s-au închis restaurantele, nici cafenelele, nici hotelurile, dar s-au impus nişte reguli”, a spus Raed Arafat, precizând că alternativa ar fi fost închiderea acestora, relatează B1TV.

Șeful DSU a insistat că și Guvernul, și toată lumea a înțeles poziția HoReCa, dar și această industrie trebuie să înțeleagă faptul că, totuși, trecem printr-o pandemie.

Dacă HoReCa vrea să ne spună să lăsăm şi la 10 la mie situaţia, ca ei să facă business as usual, înseamnă că noi nu vom controla situaţia niciodată. Aşa că trebuie şi ei să înţeleagă partea noastră a celor care combatem pandemia”, a mai spus Arafat.

El a mai spus că la lockdown nu s-a ajuns, dar niște măsuri restrictive tot trebuiau implementate.

Luni au intrat în vigoare noi măsuri menite să limiteze răspândirea coronavirusului.

Pentru accesul în instituțiile publice, în hoteluri, mall-uri, restaurante, cinematografe și toate magazinele, cu excepția celor alimentare și a farmaciilor, se cere certificat verde COVID.

Restaurantele, cafenelele, terasele funcționează doar la 50% din capacitate și pot veni doar cei care au certificatul verde. Programul este 05:00 – 21:00, la fel ca în cazul magazinelor.

Image by Antony Trivet from Pixabay

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *