asigurări

Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. a deschis licitația pentru atribuirea unui contract ce privește serviciile de asigurare pentru aeronave, persoane aflate la bord și pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse terților în urma evenimentelor de aviație.

Serviciile ce vor face obiectul prezentului acord-cadru sunt de asigurare aeronave, persoane aflate la la bord și pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse terților în urma evenimentelor de aviație. Astfel, polița de asigurare va acoperi 8 aeronave, respecitv 6 elicoptere Sikorsky S-70M Black Hawk, înmatriculate militar și 2 avioane Bombardier Learjet 75, înmatriculat militar, precum și echipamentele și bunurile aflate la bord necesare îndeplinirii misiunilor și daunele rezultate ca urmare a vătămării corporale sau decesului de persoane. Acest tip de asigurare se va aplica echipajelor și persoanelor aflate la bordul acestora pentru un număr de maxim 118 persoane.De asemenea, polița va acoperi și cazurile de răspundere civilă, ca urmare a pagubelor produse terților în urma accidentelor, incidentelor sau altor evenimente de aviație.

Pentru ce sunt asigurările și care este valoarea acestora

Cele 8 aeronave pe care Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. dorește să le asigure urmează să intre în posesia IGAv pe perioada de derulare a acordului cadru, adică 2022-2023. Valoarea contabilă a acestora urmând a fi determinată în baza cursului valutar din momentul introducerii în patrimoniu și a prețului de achiziție, exprimat în euro. Pentru S-70M Black Hawk uscat valoarea este de 24,7 milioane de euro cu TVA. Pentru S-70M Black Hawk maritim valoarea este de 30,7 milioane de euro cu TVA. Iar pentru Learjet valoarea este de 14,9 milioane de euro cu TVA.

Valoarea echipamentelor necesare pentru îndeplinirea misiunilor precum și bunurile materiale aflate la bordul aeronavelor, necesare îndeplinirii misiunilor este de maxim 15 milioane de lei.

Valoarea despăgubirii pentru vătămare corporală cu invaliditate totală sau chiar decesul pentru echipaj și pasageri este de minim 75 de mii de euro de persoană.

Valoarea despăgubirii pentru vătămare corporală cu invaliditate parțială pentru echipaj și pasageri este de minim 25 de mii de euro de persoană.

Durata acordului cadru este de 36 de luni de la data semnării acestuia. Contractele subsecvente se vor încheia cu trei operatori economici, a căror ofertă este declarată admisibilă. Data limită pentru depunderea ofertelor este 12 mai 2022.

Valoarea totală a acordului-cadru este de 41,3 milioane de euro, fără TVA, adică 8,3 milioane de euro, plus TVA. Finanțarea contractului se va face din bugetul Inspectoratului General de Aviatie al M.A.I.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *