Intervalul de timp permis vârstnicilor pentru a ieși din casă se va modifica
Intervalul de timp permis vârstnicilor pentru a ieși din casă se va modifica

Intervalul de timp permis vârstnicilor pentru a ieși din casă în perioada pandemiei de coronavirus ar putea fi modificat. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că se gândește la mutarea acestuia pe două perioade ale zilei, dimineața și seara, pentru că „a venit căldura”.

Marcel Vela a răspuns direct unei sesiuni de întrebări formulate de cetățeni, pe Facebook.

Marcel Vela a afirmat că se analizează o „relaxare” a programului pentru persoanele de peste 65 de ani, având în vedere că intervalul orar 11-13 nu este cel mai potrivit, acum când a venit căldura. El a spus că intervalul ar urma să fie mutat mai devreme dimineaţa, când şi magazinele sunt igienizate, dar ar urma să fie introdus un nou interval, după-amiaza sau seara, când vârstnicii să poată ieşi la plimbare, relatează publicației PsNews.

Explicând intervalul de timp, Marcel Vela i-a răspuns unui pensionar care i-a cerut să li se permită vârstnicilor să iasă pentru a face mişcare.

„Vreau să vă spun că avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani, a venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11-13 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat mai în prima parte a zilei, coroborat şi cu faptul că la magazine în prima parte a zilei beneficiaţi de condiţii mult mai propice pentru a fi protejaţi, în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore şi evident luăm în calcul şi o nouă evaluare pentru un interval orar şi spre seară sau după-amiază”.

Marcel Vela a dat asigurări că oamenii se pot deplasa dintr-un oraş în altul pentru probleme medicale, dar şi pentru a ajunge la casa părintească sau la casa de vacanţă.

În ceea ce priveşte organizarea nunţilor, cel mai probabil mai trebuie aşteptat, a mai precizat ministrul de interne.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi seară, că va răspunde, în fiecare zi de miercuri, la şapte întrebări pe care le va primi pe Facebook de la cetăţeni. Întrebările la care va răspunde vor fi alese aleatoriu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *