Interzicere promovare LGBTQ. Un proiect de lege în România
Interzicere promovare LGBTQ. Un proiect de lege în România

Interzicere promovare LGBTQ. Un proiect de lege prin care să se interzică promovarea ideologiei de gen și LGBTQ+ în școli va fi depus și în Parlamentul României după modelul legii adoptate în Ungaria și care a stârnit tensiuni la nivel european. Un deputat UDMR a anunțat depunerea acestui proiect „pentru protecția copilului”.

Deputatul UDMR Zakarias Zoltan, lider al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, va depune la Parlamentul României o inițiativă similară cu legea privind LGBTQ+ din Ungaria

Anunțul a fost făcut de Istvan Csomortanyi, președintele PPMT, pentru Kronika Online, iar inițiativa este sprijinită și de Partidul Civic Maghiar, relatează B1TV.

Interzicere promovare LGBTQ. În Ungaria, legea a interzis promovarea LGBTQ+ și a ideologiei de gen în programa școlară, dar și în emisiunile TV destinate minorilor, care nu mai pot fi expuși materialelor pornografice. Deși permite educația sexuală, actul normativ prevede stabilirea unor grupuri cărora să li se dea undă verde să predea astfel de sesiuni.

Legea a fost criticată în termeni duri de Comisia Europeană și de organizațiile neguvernamentale progresiste.

Chiar și așa, Viktor Orban a transmis că subiectul ține de suveranitatea Ungariei și că doar autoritățile ungare pot decide cum ar trebui crescuți și educați copiii din țară, subliniind că nu le va permite activiștilor LGBTQ+ să intre în școli.

Parlamentul European și Comisia Europeană vor să lăsăm activiștii și organizațiile LGBTQ în grădinițe și școli. Ungaria nu dorește asta. Aici (pe acest subiect, n.r.) birocrații de la Bruxelles nu au nicio treabă, indiferent ce vor face nu vom lăsa activiștii LGBTQ printre copiii noștri”, spunea Viktor Orban.

Pe fondul tensiunilor dintre Bruxelles și Budapesta, Viktor Orban a anunțat recent că guvernul ungar va organiza un referendum pe tema legii respective, urmând ca votul să se desfășoare undeva până la jumătatea anului 2022.

Iată cele cinci întrebări puse cetățenilor ungari ar urma să sune în felul următor, potrivit jurnalistei ungare Viktoria Serdult:

  • Susțineți de acord că minorii ar trebui să întâlnească fără acordul părinților conținut educațional sexual care arată diferite orientări sexuale?
  • Sunteți de acord că procedurile de schimbare a sexului ar trebui să fie promovate în rândul copiilor?;
  • Sunteți de acord că astfel de proceduri ar trebui să fie disponibile pentru copii?;
  • Sunteți de acord că programele media care influențează dezvoltarea copiilor ar trebui să fie difuzate fără restricții?;
  • Sunteți de acord că programele media care portretizează schimbarea de sex ar trebui să fie disponibile pentru copii?

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul