Cristian Tudor Popescu (CTP) a oferit câteva detalii ale concedierii sale de marți, de la Digi 24. Într-o convorbire cu ziaristul Petrișor Obae, de la Pagina de Media și citat de Libertatea, CTP a explicat că demiterea s-a făcut prin telefon și că a fost vizat conținutul a ceea ce a spus pe post în ultima emisiune.

„Motivele mi-au fost spuse într-o convorbire telefonică pe care am avut-o cu conducerea postului. A fost analizată această ultimă emisiune, de vineri şi au luat decizia”, a declarat CTP pentru Pagina de Media.

Ce a spus CTP în ultima emisiune, analizează același site. Două lucruri complet diferite de prestația postului unde era invitat:

1.Că proiectele de legi ale siguranței vor să facă din serviciile secrete din România mai mult decât Securitatea. Și că miza este controlul oamenilor de către Putere.

2.Ziaristul a criticat ferm gafa postului, care a difuzat un filmuleț vechi cu un tânăr rus ieșind dintr-o discotecă pe post de soldat rus.

În legătură cu primul punct, legile siguranței naționale, timp de o săptămână, Digi 24 nu a abordat subiectul, cu excepția intervenției tăioase a lui CTP din emisiunea care a produs demiterea.

Știrea îndepărtării sale a stârnit un mare interes în sfera publică și a făcut o audiență foarte mare în sfera publică digitalul românească. Demiterea lui CTP are legătură cu atitudinea obedientă a Digi 24 față de actuala Putere, este ceea ce consideră marea majoritate a comentatorilor specializați, unii oameni cu informații din interiorul postului de știri deținut de RCS-RDS, alții vechi comentatori politici.

Chiar și politicienii criticați de CTP au reacționat

Fostul lider PNL Ludovic Orban susține și el că „la această ultimă emisiune, CTP, în stilul său caracteristic, a făcut praf legile securității. Orice om normal la cap poate să tragă concluzia că postul Digi 24 nu mai suportă ca și cineva să apară pe post dacă îndrăznește să critice aberațiile antidemocratice din pachetul de legi pregătit pe șestache de mai-marii serviciilor, sub patronajul lui Iohannis. Ce este asta? CENZURĂ! PE FAȚĂ!”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *