În contextul în care Partidul Social Democrat caută un candidat pentru alegerile prezidențiale, iar numele lui Ion Cristoiu a fost aruncat pe piață chiar de liderul Marcel Ciolacu, reputatul jurnalist s-a grăbit să lămurească lucrurile.

Ion Cristoiu este categoric: nici nu se pune problema să fie candidatul PSD (ori al vreunui alt partid politic) la viitoarele „prezidențiale”!

Ion Cristoiu: „Sunt un adversar al saltului unui ziarist în politică”

Într-o primă reacție pe blogul său, Cristoiu reamintește că a fost întotdeauna un adversar al „saltului unui ziarist în politică”. Iată cum comentează jurnalistul acest subiect: „Nici vorbă de așa ceva. Nu am discutat niciodată de așa ceva cu domnul Ciolacu. Nici nu se pune problema, eu fiind un adversar al saltului unui ziarist sau om de cultură din domeniul pe care îl stăpânește foarte bine în politică”. În plus, Ion Cristoiu admite că este „absolut nepregătit pentru acest domeniu”.

Dorind să aducă încă un argument pentru refuzul de a lua în calcul această posibilitate, Ion Cristoiu arată experiențele avute de Rareș Bogdan și Silviu Mănăstire, doi jurnaliști intrați în politică (membri PNL) și implicați în numeroase scandaluri.

„Experiența lui Rareș Bogdan și Silviu Mănăstire îmi arată că e destul de problematic pentru un jurnalist, chiar vedetă, să facă față unor exigențe care sunt specifice în politică” – Ion Cristoiu

Marcel Ciolacu: „Poate că PSD nu va veni neapărat cu un om politic, ci cu un intelectual”
Luni seară, invitat la România Tv în emisiunea moderată de Victor Ciutacu, președintele PSD a declarat că țara are nevoie, în aceste vremuri, de un președinte cu orientare de stânga. Mai mult, Marcel Ciolacu a insistat că nu este obligatoriu ca viitorul șef al statului să fie om politic și mai ales membru al Partidului Social Democrat, ci poate proveni din societatea civilă, de ce nu, din rândul intelectualilor.

În acest sens a fost înaintat numele jurnalistului Ion Cristoiu.

Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa cea mai înaltă funcție din statul român. Când avem discuția de candidaturi, tot timpul ne gândim numai la oameni politici. Poate că PSD, de această dată, nu va veni neapărat cu un om politic, ci cu un intelectual. De aceea am dat exemplul domnului Cristoiu”, a afirmat Marcel Ciolacu.

„(n.r. – Ion Cristoiu) este un om de stânga, în fibra dânsului. Dacă urmărești toată evoluția maestrului Cristoiu, îi vei depista valorile de stânga în tot ceea ce spune sau scrie” – Marcel Ciolacu

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *