Ion Rădoi stenograme. Procurorii DNA l-au interceptat
Ion Rădoi stenograme. Procurorii DNA l-au interceptat

Ion Rădoi stenograme. Procurorii DNA l-au interceptar pe liderul sindicatului de la metroul, Ion Rădoi, în timp ce negociază cu primarulul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, să nu-i fie demolate chioșcurile din stațiile de metrou de pe raza sectorului 5. Pentru sprijinul său, Piedone îi cere „jumătate de stație” iar Rădoi îo oferă „jumătate de stație întreagă”.

Ion Rădoi stenograme din ordonanța DNA de punere în acuzare

Cristian Popescu Piedone, ar fi întârziat în mod intenţionat să demoleze chioşcurile ilegale din stațiile de metrou de pe raza sectorului. Piedone i-ar fi cerut lui Rădoi să îi dea şi lui spaţii comerciale, la Izvor, în schimbul ne-demolării, arată stenogramele citate de G4Media.

„La data de 27.05.2021, primarul sectorului 5 Popescu Cristian „ Piedone” i-a pretins lui Rădoi Ion, liderul sindicatului USLM, să-i dea „jumătate din spaţiile comerciale de la Izvor”, urmând ca în schimb să amâne sau să refuze emiterea dispoziţiilor de demolare a spaţiilor de la Metrou aflate pe raza sectorului 5 (staţiile de la Izvor, Eroilor, Eroii Revoluţiei). Rădoi Ion a fost de acord cu propunerea primarului Sector 5, „plusând”, spunându-i că „o jumătate de staţie întreagă îi dă.”:

Piedone: Cel mai tare sindicat de la metrou!

Ion Rădoi: Au şi directorii (neinteleigibil) acolo!

Piedone: Am înţeles! Tu o să rezişti, ascultă ce îţi spun! Tu o să rezişti! Se schimbă (neinteligibil), dar tu o să rezişti!

Ion Rădoi: Da!

Piedone: După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor şi mie?

Ion Rădoi: O juma de staţie întreagă îţi dau!

Procurorii DNA mai susţin că Rădoi percepea taxe între 5000 şi 200.000 de euro ca să sub-închirieze spaţiile comerciale de la metrou.

Ion Rădoi, acuzat de folosirea influenței și șantaj

Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou, a fost plasat sub control judiciar pentru folosirea influenței și pentru șantajarea ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, și a directorului Metrorex Ștefan Paraschiv.

Rădoi și-ar fi folosit influența pentru a menține chioșcurile la metrou chiar și după 2018, an în care a expirat contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma sindicatului. Din închirierea chioșcurilor ilegale, Rădoi ar fi obținut 10 milioane de lei.

El e acuzat și că i-a șantajat pe Cătălin Drulă și Ștefan Paraschiv prin blocarea transportului subteran pe 26 martie, pentru a-i forța să renunțe la evacuarea spațiilor comerciale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *