Italienii fac economie după oprirea gazului rusesc. Guvernul italian a publicat o listă de măsuri pe perioada iernii, pentru reducerea consumului de combustibili necesari populației și industriei. În toate situațiile, va fi mai frig în case, la birouri și în fabrici.

Măsurile vizează „realizarea imediată de economii utile la nivel european, pentru orice întrerupere a furnizării de gaze din Rusia”.

Printre măsurile preconizate se numără o reducere cu 1 grad pentru încălzirea clădirilor, de la 17 cu plus sau minus 2 grade de toleranță pentru clădirile utilizate pentru activități industriale, artizanale și similare, de la 19 cu plus sau minus 2 grade de toleranță pentru toate celelalte clădiri, scrie La stampa, preluat de B1TV.

„Limitele de funcționare ale centralelor termice – se arată în Regulament –, cu respectarea prevederilor paragrafului 2 al articolului 4 din Decretul prezidențial nr.74/2013, se reduc cu 15 zile în ceea ce privește perioada de aprindere (amânând cu 8 zile data de începere și avansarea cu 7 zile a datei de încheiere) și cu 1 oră în ceea ce privește durata zilnică de aprindere”.

Estimările impactului tuturor măsurilor indicate de Regulament „conduc la un potențial de aproximativ 5,3 miliarde de metri cubi de gaze, având în vedere maximizarea producției de energie electrică din alți combustibili decât gazul (aproximativ 2,1 miliarde de metri cubi de gaze) și economii asociate cu reținerea încălzirii (aproximativ 3,2 miliarde de metri cubi de gaz)”.

În afară de aceste prime măsuri, potrivit Ministerul Energiei de la Roma, se adaugă măsurile comportamentale care trebuie promovate prin campanii de conștientizare a utilizatorilor în scopul unui comportament mai virtuos în consum.

Guvernul, în coordonare cu companiile ENI și SNAM, a luat măsuri pentru a garanta aprovizionarea cu GNL de pe rute noi: până la 3,5 miliarde de metri cubi din Egipt, până la 1,4 miliarde de metri cubi din Qatar, până la 4,6 miliarde de metri cubi progresiv din Congo, și aproximativ 3,0-3,5 miliarde de metri cubi din provizii aflate în negocieri din alte țări precum Angola, Nigeria, Mozambic, Indonezia și Libia.

Gazprom oprește livrările de gaze către Europa prin Nord Stream

Gazprom a anunțat vineri că suspendă pe termen nedefinit livrările de gaz pentru Europa prin gazoductul Nord Stream. Compania a precizat că există o defecțiune la o turbină, iar aceasta a fost complet oprită pentru a fi reparată, potrivit RIA Novosti.

Ar fi fost descoperite „scurgeri de ulei” în turbină în cursul lucrărilor de mentenanţă. „Până când nu se elimină defecţiunea de funcţionare a echipamentului, tranzitul de gaze prin gazoductul Nord Stream rămâne complet suspendat”, a anunţat Gazprom pe contul de Telegram.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *