Joe Biden a insultat un jurnalist în timpul unei conferințe de presă, crezând că microfoanele de la Casa Albă sunt oprite. Gafa lui Biden s-a auzit foarte clar, și, mai mult, a apărut și ulterior în transcrierea conferinței.

Biden a fost filmat în timp ce jignea un reporter al postului conservator de televiziune Fox News, după ce i-a adresat o întrebare despre impactul creşterii inflaţiei.

Jurnalistul vizat de Trump este Peter Doocy, un corespodent la Casa Albă cu care preşedintele se contrează cu regularitate. Acesta l-a întrebat pe Joe Biden despre impactul creșterii inflaţiei asupra alegerilor pentru Congresul SUA. „O inflaţie mai mare este un avantaj uriaş”, a răspuns Biden sarcastic peste gălăgia jurnaliştilor care strigau, adresându-i întrebări, relatează B1TV.

„Ce nenorocit prost”, a spus preşedintele SUA, crezând că microfoanele sunt închise. Insulta a apărut apoi ca atare în transcrierea reuniunii de luni seară de Casa Albă.

La aproximativ o oră de la acest schimb de replici, Joe Biden l-a sunat pe Doocy pe telefonul mobil şi l-a asigurat că „nu a fost nimic personal” în reacţia sa, a declarat ulterior jurnalistul într-o emisiune la Fox News.

Inflaţia îi afectează puternic pe americani, cu zece luni înainte de alegerile de la mijloc de mandat, care se anunţă complicate pentru democraţi.

Joe Biden a insultat un jurnalist. Episodul Traian Băsescu – „țiganca împuțită”

În 2007, fostul preşedinte i-a luat cu forţa telefonul mobil jurnalistei Andreea Pană, care îl filma în timp ce acesta se afla la cumpărături într-un hypermaket. El s-a adresat ziaristei cu apelativul „păsărică”.

După ce şeful statului s-a urcat în autoturismul personal, telefonul l-a înregistrat pe Băsescu în timp ce o numea pe jurnalistă „ţigancă împuţită”. Înregistrarea respectivă a fost ştearsă. Ulterior, aparatul a fost restituit, iar angajaţii postului TV au reuşit să recupereze înregistrarea afirmaţiilor şefului statului, care a fost făcută publică.

În urma scandalului, Băsescu a primit un avertisment de la CDCD, pe care l-a atacat în instanță, dar a pierdut procesul.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *