La numai o zi după ce l-a catalogat drept „criminal de război” pe Vladimir Putin, președintele SUA, Joe Biden, revine și declară despre liderul de la Kremlin că este un „ucigaș pur” și un „dictator criminal”.

Având o adresare în cadrul unui eveniment la Casa Albă, cu ocazia Zilei Sf. Patrick, Joe Biden a spus că Putin este un „dictator criminal, un ucigaș pur care duce un război imoral împotriva poporului ucrainean”, potrivit CNN.

Întrebat de un jurnalist, Joe Biden a spus miercuri că îl consideră pe Putin „criminal de război”, urmare a invaziei declanșate de președintele rus asupra Ucrainei.

Declarația de miercuri a președintelui Statelor Unite a stârnit o reacție vehementă a Kremlinului, care a spus că este o „retorică inacceptabilă și de neiertat”.

Joe Biden și Justin Trudeau nu mai au voie să intre în Rusia, după ce SUA și Canada i-au înghețat averea lui Vladimir Putin

Rusia a impus sancțiuni asupra președintelui american Joe Biden, secretarului de stat Antony Blinken și altor oficiali americani, a anunțat Ministerul rus de Externe, prin intermediul unui comunicat. De asemenea, premierul canadian Justin Trudeau a fost pus pe lista sancțiunilor și nu mai are voie să intre în Rusia. Fostul secretar de stat Hillary Clinton este şi ea pe listă.

„Ca răspuns la o serie de sancțiuni fără precedent din 15 martie a acestui an, „lista de blocare” a Rusiei îi include, pe baza reciprocității, pe președintele Joe Biden, secretarul de stat Antony Blinken, secretarul apărării Lloyd Austin și șeful Statului Major Mark Milley, precum și un număr de șefi de departamente și personalități americane cunoscute”, potrivit comunicatului, citat de CNN.

Totuși, MAE rus a precizat că menţine relaţiile oficiale cu Washingtonul şi, dacă va fi nevoie, va face în aşa fel încât să se poată desfăşura contacte cu persoanele de pe acea listă.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *