http gandul.ro wp content uploads 2024 02 88223d1c 040f 41d3 b258 839010027c14

Judecat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru „tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin răzvrătire, indisciplină şi presiune publică”, ÎPS Teodosie – întâistătător al Arhiepiscopiei Tomisului – „joacă tare” și permanentizează imaginea unui cleric ortodox controversat. Dincolo de declarațiile pe care le-a făcut de-a lungul timpului, ceea ce i-a atras, în repetate rânduri, „mustrările” Sfântului Sinod, ÎPS Teodosie se dovedește a fi aplecat și către cele lumești, iar bolizii de lux nu lipsesc din peisaj.

În data de 9 februarie 2024, ÎPS Teodosie a parcat „în forță” și a descins la Tribunalul din Constanța dintr-un bolid Mercedes S-Class de ultimă generație, al cărui preț trece de 150.000 de euro și care este considerat de specialiști drept „ultimul răcnet” al tehnologiei!, scrie Gandul.

Înaltul prelat al BOR s-a prezentat, astfel, la cel mai înalt „nivel auto” în fața judecătorilor constănțeni, într-un proces pe care l-a intentat unui jurnalist din Constanța – Arhiepiscopia Tomisului fiind parte în dosar -, obiectul cauzei respective fiind „acțiune în răspundere delictuală”. Acțiunea în instanță a fost demarată – pentru a rămâne în context – încă din anul 2022. Magistrații de la Tribunalul Constanța au amânat verdictul pentru data de 31 mai 2024, „în vederea administrării probelor”.

În data de 9 februarie 2024, ÎPS Teodosie a parcat „în forță” și a descins la Tribunalul din Constanța dintr-un bolid Mercedes S-Class de ultimă generație, al cărui preț trece de 150.000 de euro și care este considerat de specialiști drept „ultimul răcnet” al tehnologiei!

Înaltul prelat al BOR s-a prezentat, astfel, la cel mai înalt „nivel auto” în fața judecătorilor constănțeni, într-un proces pe care l-a intentat unui jurnalist din Constanța – Arhiepiscopia Tomisului fiind parte în dosar -, obiectul cauzei respective fiind „acțiune în răspundere delictuală”. Acțiunea în instanță a fost demarată – pentru a rămâne în context – încă din anul 2022. Magistrații de la Tribunalul Constanța au amânat verdictul pentru data de 31 mai 2024, „în vederea administrării probelor”.

Imaginile prezentate – sursa ziuadeconstanța.ro – sunt sugestive și arată că lui ÎPS Teodosie îi place să se deplaseze în peregrinările sale cu o mașină de lux pe care foarte puțini enoriași ai înaltului prelat și-o pot permite, dar care face, iată, casă bună cu garajul Arhiepiscopiei Tomisului.

  • ÎPS Teodosie este plătit de Arhiepiscopia Tomisului, aflată în subordinea Bisericii Ortodoxe Române (BOR), cu un salariu de peste 25.000 de lei, adică mult mai mare decât cel al președintelui, care primește lunar o indemnizație de 15.162 de lei.
  • Prelatul are 17 conturi bancare deschise pe numele său la diferite bănci și deține numeroase proprietăți imobiliare și terenuri agricole în Prahova și Suceava, între care 30.000 de metri pătrați de pădure, 23.000 de metri pătrați de pășune și peste 22.000 de metri pătrați de fânețe.
  • De asemenea, este și profesor la Universitatea Ovidius din Constanța, de unde mai câștigă 20.000/lună. În conturile prelatului au intrat bani și de la Academia Oamenilor de Știință din România, fiind membru titular al filialei din Constanța a acestei instituții.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *