Proteste masive au avut loc în Franța, peste 25 milioane de oameni ieșind în stradă pentru a protesta față de proiectul așa zisei reforme a sistemului de pensii. Pentru ziua când proiectul de lege va ajunge în Senat se anunță un blocaj total al economiei franceze.

Pe 7 martie proiectul de lege va intra la dezbateri, dar până atunci opoziția opiniei publice este extrem de vizibilă, a arătat jurnalista Roxana Dascălu, de la Reuters, într-o emisiune B1TV.

Au fost milioane (de oameni în stradă, la proteste n.r.). Conform organizatorilor, alianței principalelor opt sindicate din Franța, au fost peste 2,5 milioane de oameni în stradă, în orașele mari și în orașele mici, și oameni care n-au ieșit niciodată la demonstrații, la manifestații, au ieșit acum în stradă, în toată Franța. Poliția spune 963.000, sindicaliștii spun 2,5 milioane”, a relatat Roxana Dascălu.

Nu se termină, pentru că sindicatele au anunțat un calendar foarte important, pe 16 februarie când se va discuta faimosul în Franța articol 7, care prevede prelungirea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, în Adunarea deputaților, să fie o nouă demonstrație, iar pe 7 martie, când intră proiectul de lege al prim-ministrei Borne în Senat, să fie un blocaj general al economiei franceze. O grevă continuată se prevede după aceea”, a continuat ea.

Opoziția a depus mii de amendamente la proiect.

Coaliția stângii de opoziție din parlament a făcut bloc comun și a depus mii de amendamente, nu sute, la proiectul de reformă a pensiilor, a vârstei de pensionare”, a mai spus Roxana Dascălu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *