Jurnalistul și istoricul Florian Bichir a avut o primă reacție după condamnarea lui Dan Andronic în dosarul Ferma Băneasa: „Prietenia nu se condamnă, prietenia nu se suspendă.”, a scris Florian Bichir pe Facebook.

„Prietenia nu se condamnă, prietenia nu se suspendă…Știu că o să spuneți că sunt prost, dar nu dorm de două nopți. Mă doare teribil nedreptatea care i se face lui Dan Andronic. Nu mă pricep la justiție. Mi se pare foarte complicată în proceduri și poate de aceea mi-am îndrumat fata să dea la Drept, nu să aleagă istoria. Să ajungă un pârlit de profesor ca mine”, a scris Florian Bichir pe Facebook.

Florian Bichir: „Prietenia nu se condamnă, prietenia nu se suspendă”

„Nu pot pricepe în ruptul capului cum în același caz o instanță te achită, iar alta te condamnă…Nu înțeleg iarăși lozinca înrădăcinată în țara lui Caragiale că o decizie a instanței nu se comentează. Pe bune? De ce? Atunci de ce mai faci recurs, apel?…În alte state nu se comentează? Dau un exemplu recent – că s-a umplut lumea de tineri liberi – Cazul O. J. Simpson. Comentat la greu… Alta e ideea, pentru că nu mă pricep la justiție. Modul barbar, inuman în care este comentat așa zisul caz Dan Andronic”, mai scrie Florian Bichir.

Totodată, jurnalistul Florian Bichir a subliniat că este prieten cu Dan Andronic de 30 de ani.

„Linșat, fugărit de niște hiene…Țâșnește bucuria din comentariile, analizele lor, mustește otrava, simți veninul introdus în slove! În prag de Crăciun au găsit asemenea lui Irod nevoia să-și potolească setea de sânge. Sunt prieten cu Dan Andronic de 30 de ani. Și recunosc asta cu mândrie! Nu sentința în sine mă deranjează, ci modul perfid, nedemn prin care încercați să-l scoateți din gazetărie. Modul răutăcios, viclean prin care încercați să-l îndepărtați de condei. Să-l umiliți, să-l băgați în depresie, să-l izolați! Nu veți reuși! Da, sunt alături de Dan Andronic. Prietenia nu se negociază, nu se condamnă și nici nu poate primi cu suspendare! Să vă fie rușine! În prag de Crăciun au găsit asemenea lui Irod nevoia să-și potolească setea de sânge. Sunt prieten cu Dan Andronic de 30 de ani. Și recunosc asta cu mândrie! Nu sentința în sine mă deranjează, ci modul perfid, nedemn prin care încercați să-l scoateți din gazetărie. Modul răutăcios, viclean prin care încercați să-l îndepărtați de condei. Să-l umiliți, să-l băgați în depresie, să-l izolați! Nu veți reuși! Da, sunt alături de Dan Andronic. Prietenia nu se negociază, nu se condamnă și nici nu poate primi cu suspendare! Să vă fie rușine”, mai scrie jurnalistul și istoricul Florian Bichir.

Dan Andronic, condamnat la trei ani cu suspendare și muncă în folosul comunitățiirea în dosarul Ferma Băneasa

Curtea Supremă l-a condamnat pe jurnalistul Dan Andronic, pe atunci consultant politic, la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul Ferma Băneasa. Cea mai mare pedeapsă a fost primită de omul de afaceri Remus Truică, care a fost condamnat la șapte ani de închisoare de închisoare cu executare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *