Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat că vaccinul împotriva noului coronavirus își va produce efectele în aproximativ o lună de la administrarea primei doze, potrivit Realitatea Plus.

Raed Arafat a anunțat că a doua vaccinare împotriva COVID-19 va fi făcută la trei săptămâni după prima injecție.

Pe indivizi, pe fiecare persoană, când se vaccinează, pentru a avea imunitate durează cel puțin o lună, o lună și ceva. E prima injecție”, a spus Raed Arafat. ”La un interval de 21-22 de zile se ia a doua injecție și abia apoi, după câteva zile, putem spune că imunitatea e ok împotriva virusului. În această perioadă, chiar dacă te infectezi, simptomele sunt ușoare”, a adăugat Raed Arafat.

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că este necesar să se vaccineze până la 70 % din populația României pentru ca vaccinul anti-COVID-19 să aibă un impact major.

”Ca să ai un impact național, trebuie să ai un impact mare în populația care se vaccinează, între 60% și 70%. Asta înseamnă ca populația să accepte să se vaccineze Cel puțin până în vara anului viitor va trebui să respectăm, paralel cu vaccinarea, și regulile de purtare a măștii și cele de distanțare, chiar dacă se vaccinează o parte a populației. Depinde de cantitățile de vaccin care se livrează”, a mai spus șeful DSU Raed Arafat.

Șeful DSU spune că autoritățil nu pot impune un număr maxim de persoane care să participe la petrecerile de Crăciun și de Revelion care au loc în casele românilor, dar recomandă ca la aceastea să vină doar cei apropiați, din rândul familiei.

Raed Arafat: În casa omului nu poți pune numărul maxim

”Nu este vorba de număr maxim, aici nu s-a pus număr maxim. Mai ales în casa omului nu poți să pui numărul maxim care este. Ce este recomandabil este ca lumea să rămână în rândul familiei, imediat apropiate. Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi. Adică cei apropiați, cu care stai cu ei. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice problemă. În rest, dacă vrei să vină și alți prieteni la tine trebuie să măcar să respecți regulile, în sensul în care să fie distanțare, să fie lumea distanțată, care e greu în casă, știm foarte bine”, a spus Raed Arafat, într-un interviu pentru Știrile ProTV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *