Image default
Actualitate

Coronavirusul este „pe un trend ușor descrescător” afirmă Raed Arafat

Un trend ușor descrescător al infectărilor cu coronavirus se observă în ultimele zile, a spus secretarul de stat Raed Arafat, dar populația trebuie să rămână precaută.

Raed Arafat a oferit clarificări în ședința de guvern de joi, la solicitarea premierului Nicolae Ciucă.

Raed Arafat a precizat că în ultimele zile atât el, cât și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, au purtat o serie de discuții despre modul de gestionare a cazurilor și despre a crește în continuare capacitatea de Terapie Intensivă „acolo unde este personal și este posibil”.

„La acest moment observă un trend ușor descrescător, dar asta nu trebuie bineînțeles să fie un mesaj de liniștire, ci trebuie să fie un mesaj de precauție, în sensul în care să menținem acest trend cel puțin în următoarea perioadă. În ultimele zile, împreună cu domnul ministru Tătaru, am avut deja discuții cu două regiuni, zona București-Ilfov și întreaga zona de sud, am avut discuții cu toate spitalele care sunt de urgență, spitale COVID, medicii-șefi secții ATI, medicii-șefi secții UPU, managerii spitalelor, directorii DSP-urilor și s-a discutat mai mult despre modul de gestionare a cazurilor și mai ales creșterea în continuare a capacității de Terapie Intensivă acolo unde este personal și este posibil”, a declarat Raed Arafat, potrivit B1TV.

Șeful DSU a precizat că de astăzi se demarează distribuirea primelor 300.000 de teste rapide pe bază de antigen.

„De altfel, în ultimele 48 de ore, am distribuit 49 de ventilatoare suplimentare la cererea spitalelor care au avut capacitate să crească numărul paturilor de Terapie Intensivă, ventilatoarele ajungând acolo de la stocul strategic pe care îl avem. Totodată, vreau să vă spun că deja primele teste rapide pe bază de antigen au sosit în țară. Astăzi, începem distribuirea primelor 300.000 de teste, care vor fi în primă fază date Unităților de Primiri Urgențe, camerelor de gardă, deci de primă linie. De săptămâna viitoare, restul de 3 milioane o să înceapă să ajungă în tranșe și urmează să distribuim la serviciile de ambulanță și acolo unde ne indică colegii de la Ministerul Sănătății” a mai spus Arafat.

Related posts

Se suplimentează numărul polițiștilor care controlează cetățenii „la mască”. Declarațiile premierului Orban despre conformismul românilor

Constantinescu Gabriel

UDMR nu va semna moțiunea de cenzură, spune senatorul Cseke Attila, dar vor fi discuții interne despre vot

De ce s-a enervat Traian Băsescu: „Măi dobitocule. Marş afară javră mincinoasă!”

Andrada Ionescu

Leave a Comment