Președintele Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19 la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială. Vor participa premierul interimar, Nicolae Ciucă, dar și Ministrul Sănătății și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță.

Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință pentru gestionarea pandemiei Covid la Cotroceni

Ședinţa de lucru  convocată va avea loc la Palatul Cotroceni, de la ora 13,00.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 17 decembrie a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care vor participa Prim-ministrul interimar al României, Nicolae Ciucă, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță”, se arată în informarea de presă transmisă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că va accepta propunerea venită din partea coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR, fie că este vorba despre Ludovic Orban, fie că este vorba despre Florin Cîțu.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai spus că nu s-a implicat în negocieri, pentru că este datoria partidelor.

„Dacă se formează o coaliție care are majoritate în Parlament și îl propune pe Orban, îl accept, îl desemnez. (…) Dacă îmi vin cu o propunere, o voi accepta. Că este Orban, îl accept. Că este Cîțu, îl accept”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, într-o conferință de presă care a avut loc la Giurgiu.

„De regulă, după alegeri, prima dată se constituia noul Parlament. Acum, cum suntem în plină pandemie, am început mai repede consultările, dar sunt lucruri care durează, nu vreau să repetăm greșelile care s-au făcut în trecut. Nu vreau să avem discuții în contradictoriu și dăunătoare după formarea guvernului, vreau ca toate lucrurile să fie clarificate înainte. Partidele la noi sunt încă în etapa în care învață cum se negociază coaliții, portofolii, programe de guvernare. Am mai avut coaliții și nu putem să spunem că au funcționat extraordinar de bine. De asta nu m-am implicat în negociere, ce să caute președintele într-o negociere concretă între partide? Acolo trebuie să se înțeleagă partidele”, a mai spus Klaus Iohannis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *