Primarul Ciprian Ciucu anunță: „Îmi asum desființarea ghenelor”

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că “este momentul să îmi asum ca politician și primar al Sectorului 6 desființarea ghenelor”. În cadrul unei conferințe în care ASAP a anunțat, alături de Inspectoratul Școlar Municipal și de primarul Sectorului 6, începerea unui proiect pilot de colectare selectivă în școlile din sector, Ciprian Ciucu a declarat că “vom desființa ghene, vom amenaja niște puncte unde se va duce gunoiul jos, lângă bloc, care să fie foarte bine organizate, foarte curate în primul rând. Acum e o mizerie generalizată”, potrivit EduPedu.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: „Îmi asum desființarea ghenelor”

“Acolo va duce gunoiul doar cel care plătește să ducă gunoiul acolo. Nu oricine poate să intre și să lase gunoiul pe banii altora, cu acces pe cartelă magnetică – cum se întâmplă la Sibiu, la Oradea, la Brașov, cum se întâmplă în lumea civilizată, cu supraveghere video. După care compania de salubritate vine și ia luni plasticul, marți hârtia, miercuri ia altă fracție șamd. Oamenii nu își schimbă comportamentul și nu participă la procesul de selectare pentru că nu are încredere în sistem. Toți spun: am văzut că vine mașina de gunoi și răstoarnă tot în aceeași mașină. Dacă nu au încredere, nu participă la schimbarea comportamentului”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

În cadrul conferinței de presă organizate la Colegiul Național Grigore Moisil din Capitală, edilul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a precizat că “în acest context, proiectul ăsta pică mănușă: e vorba despre comportamente. Cine nu va participa la acest proces va putea să aibă un abonament cu firma de salubritate, dar la alt cost, mai mare”.

„Îmi aduc aminte foarte bine din școală diferite ore la care participam, inclusiv pe vremea comuniștilor, dar și după, care nu erau întotdeauna legate de obiective curriculare precum științe, matematică, competențe lingvistic, ci pur și simplu era un fel de educație pentru sănătate și educație civică. Și îmi aduc aminte că datorită acelor ore la care participam mi-am format comportamente pe care le am și astăzi: despre îngrijire, despre spălatul pe dinți, despre un comportament civic responsabil. Și comportamentele care se dezvoltă în copilărie și în adolscență ne însoțesc pe tot parcursul vieții și cred că, de altfel, despre asta este acest proiect, în primă fază”, a continuat Ciucu.

Ciprian Ciucu a mai precizat că ”școala trebuie să formeze și cetățeni, iar astfel de inițiative nu pot decât să mă bucure și vor găsi un partener în primăria sectorului 6”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *