Kamala Harris a fost criticată dur de fosta consilieră a lui Volodimir Zelenski
Kamala Harris a fost criticată dur de fosta consilieră a lui Volodimir Zelenski

Kamala Harris a fost criticată dur de fosta consilieră a lui Volodimir Zelenski, care consideră o „tragedie” eventualitatea ca actualul vicepreședinte a Statelor Unite să ajungă președinte, dacă Joe Biden va înceta din viață.

Fosta secretară de presă al lui Volodymyr Zelensky a postat pe Twitter, joi, că ar fi o „tragedie” dacă vicepreședintele Kamala Harris va deveni președinte al SUA, după ce a râs stângaci la întrebările de la o conferință de presă în Polonia, când a fost întrebată despre criza refugiaților din Ucraina.

„Ar fi o tragedie dacă această femeie ar câștiga președinția”, a scris pe Twitter Iuliia Mendel, care a servit în administrația Zelenski din iunie 2019 până în iulie 2021. Ulterior, aceasta a șters rapid postarea, relatează B1TV.

Kamala Harris este prima femeie și persoană de culoare care a ocupat funcția de vicepreședinte al SUA.

Kamala Harris a fost criticată dur pentru chicotelile de la conferință. Comentariile lui Mendel au fost ca răspuns la un alt tweet cu un videoclip care o arată pe Harris râzând când a fost întrebată despre criza refugiaților rezultată din cauza persoanelor strămutate din Ucraina care fug în țările vecine. Vicepreședintele SUA a răspuns printre chicote: „Un prieten la nevoie este într-adevăr un prieten”.

Vicepreședintele a susținut o conferință de presă comună alături de președintele polonez Andrzej Duda cu privire la invazia rusă a Ucrainei în timpul călătoriei sale de trei zile prin Europa de Est.

Călătoria are loc când Polonia a primit deja peste 1,5 milioane de refugiați care au fugit din Ucraina în cele 15 zile de război. Duda a confirmat la conferința de presă că i-a cerut lui Harris să ajute la accelerarea procesului consular, astfel încât refugiații ucraineni să poată rămâne cu familia pe care o au în SUA.

El a mai spus că „se desfășoară o „criză a refugiaților” în Europa de Est și a susținut că peste 1 milion de persoane au ajuns la granițele țării sale din Ucraina în doar 10 zile de conflict. Organizația Națiunilor Unite estimează că cel puțin 2,2 milioane de oameni au fugit din Ucraina de când Rusia a invadat și mai mult de jumătate dintre acești refugiați se află acum în Polonia.

În timpul declarațiilor ei de joi cu Duda la Varșovia, Harris s-a confruntat cu o serie de critici pentru că a râs la întrebările despre criza refugiaților și s-a eschivat când a fost întrebată despre dezacordul privind trimiterea de avioane poloneze în Ucraina.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *