Embargoul aerian impus Rusiei are o cale ocolitoare, prin Serbia. Această țară a devenit ruta alternativă a rușilor pentru a avea acces la stațiunile turistice și orașele din Europa Occidentală. În acest context, companiile aeriene din Serbia și-au dublat capacitățile de zbor spre Rusia.

Gradul de ocupare al avioanelor care fac legătura între Serbia și Rusia a crescut cu aproximativ 50%, în timp ce zborurile dinspre Serbia spre alte țări europene au crescut cu două treimi.

După invadarea Ucrainei, majoritatea statelor au spațiul aerian pentru Rusia. Serbia a adoptat o poziție neutră, motiv pentru care compania aeriană Air Serbia continuă să efectueze zboruri în Rusia relatează Digi24.

Embargoul aerian impus Rusiei, driblat prin Serbia. De la începutul invaziei, compania aeriană și-ar fi dublat capacitățile spre Moscova și Sankt Petersburg și a introdus un avion de capacitate mare, folosit anterior pentru zborurile spre New York.

În mod neaşteptat, am devenit un hub. Nu mă simt bine să profit de necazul altcuiva, dar este incredibil. Aproape toate zborurile sunt complet ocupate, iar preţul biletului nu este o problemă”, a dezvăluit un agent de vânzări, sub protecţia anonimatului.

Serbia a urcat pe locul 4 în topul transferurilor pentru călătorii ruși

Potrivit ForwardKeys, Serbia a urcat pe locul patru, de pe locul 12 anterior, în topul transferurilor pentru călătorii ruşi şi a devenit principalul hub pentru accesarea altor state europene.

Prima poziție în top este ocupată de Turcia, apoi Emiratele Arabe Unite şi Qatarul. Rușii nu au interdicție de călătorie în Europa, în ciuda interdicției zborurilor companiilor aeriene.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *