Kelemen Hunor: Nu putem pierde o generație întreagă. În 8 februarie sper să deschidem școlile

Vicepremierul Kelemen Hunor vrea ca școala să înceapă față în față din 8 februarie.

Kelemen Hunor a spus la RFI autoritățile iau în calcul și scenariul ca elevii să revină fizic în bănci doar în anumite localități, unde există mai puține cazuri de COVID-19.

Kelemen Hunor: Nu putem pierde o generație întreagă. În 8 februarie sper să deschidem școlile

„După vacanța de iarnă, deci 8 februarie este data la care sper și vreau să cred că va fi posibil să deschidem școlile. Am avut astfel de discuții cu primul-ministru, cu vicepremierul Dan Barna, am discutat și cu președintele Iohannis și cu ministrul Educației, la ședința de Guvern, dacă sistemul de învățământ este pregătit, poate fi pregătit pentru 8 februarie și toată lumea este de acord, dacă situația epidemiologică permite, atunci să deschidem școlile, elevii să se întoarcă fizic la școli”, a spus Kelemen Hunor.

„Sigur, dacă nu este posibil în toată țara, la nivel național, atunci trebuie văzut dacă se poate aborda, eu sunt convins că se poate aborda și regional și în acele județe, în acele localități unde rata de infectare nu este mare, acolo, elevii să se întoarcă la școală”, a adăugat vicepremierul Kelen Humor.

„Există și varianta să meargă doar cu grădinițele, clasele primare, clasa a VIII-a și clasa a XII-a, în prima etapă și după aceea să se întoarcă cu toții, dar din punctul nostru de vedere, din punctul meu de vedere, școlile trebuie redeschise pe 8 februarie. Nu se poate să pierdem încă un semestru și o generație întreagă”, a mai spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a precizat că discuțiile de la sfârșitul săptămânii au fost „extrem de utile”, dar că trebuie să existe „încredere între parteneri”. Liderul UDMR susține împărțirea celor trei funcții în stat între cele trei partide care ar putea forma o coaliție de guvernare și a adăugat că dacă până la următoarea rundă de consultări nu va exista un acord, Uniunea va avea propria propunere de premier.

Leave a comment

Lasă un răspuns