Klaus Iohannis a convocat marţi consultări cu partidele în vederea desemnării prim-ministrului

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru.

“În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) şi ale art. 103 din Constituţia României, preşedintele Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru”, a informat Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a convocat marţi consultări cu partidele în vederea desemnării prim-ministrului

Consultările vor avea loc marţi, după următorul program:

* la ora 15,00 – Partidul Social Democrat
* la ora 15,30 – Partidul Naţional Liberal
* la ora 16,00 – Alianţa USR PLUS
* la ora 16,30 – Alianţa pentru Unirea Românilor
* la ora 17,00 – Uniunea Democrată Maghiară din România
* la ora 17,30 – minorităţile naţionale reprezentate în Parlament

Klaus Iohannis a convocat marţi consultări cu partidele în vederea desemnării prim-ministrului. Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR – Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor – au semnat, luni seară, acordul de guvernare 2020 – 2024. Documentul prevede că propunerea coaliţiei pentru funcţia de prim-ministru este Florin Cîţu.

Aceasta este a doua rundă de consultări a şefului statului cu reprezentanţii formaţiunilor care au intrat în Parlament după alegerile din 6 decembrie.

Pe 14 decembrie, preşedintele Iohannis afirma, după discuţiile cu partidele politice, că “această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun”, însă nu erau “încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că restricţiile instituite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus rămân în vigoare de Crăciun şi de Anul Nou.

Klaus Iohannis a vizat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” din Bucureşti, care este centrul naţional de primire şi stocare a dozelor de vaccin anti-COVID-19.

“Toate restricţiile care sunt acum în vigoare rămân în vigoare şi de Crăciun, şi de Anul Nou”, a afirmat şeful statului. Mai mult, a subliniat că aceste restricţii nu sunt facultative, ci obligatorii. Președintele Klaus Iohannis i-a sfătuit pe români să stea acasă de sărbători.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.