Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri dimineață legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor, a informat Administrația Prezidențială.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 24 februarie a.c., decretul privind promulgarea legii pentru modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor (PL-x 100/16.02.2021)”, se arată în mesajul Administrației Prezidențiale.

Decretul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, după care va produce efecte. Anunțul vine la o zi după ce Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat că nu a sesizat Curtea Constituțională, iar legea va fi pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Pe 17 februarie, plenul reunit al Parlamentului a votat proiectul de lege al PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori, cu 357 de voturi pentru și niciun vot împotrivă. Cei 30 de parlamentari ai UDMR prezenți în sală nu au votat. Legea a fost votată după ce a primit un raport de admitere cu amendamente.

Klaus Iohannis a discutat cu Patriarhul Daniel despre campania de vaccinare

Președintele Klaus Iohannis a discutat, marți, cu Patriarhul Daniel despre depășirea pandemiei prin respectarea măsurilor de siguranță sanitară și continuarea procesului de vaccinare, potrivit precizărilor Administrației Prezidențiale, transmise miercuri la solicitarea Digi24

“Întâlnirea se înscrie în seria dialogurilor periodice pe care Președintele României, domnul Klaus Iohannis, le are cu Părintele Patriarh Daniel, care au ca subiect contribuția Bisericii Ortodoxe Române la binele comun și aprofundarea dialogului dintre Biserică și autoritățile publice.

Iohannis a discutat cu Patriarhul Daniel despre campania de vaccinare

​Președintele României, Klaus Iohannis, apreciază intensificarea acestui dialog în ultima perioadă și acțiunea BOR, alături de celelalte culte, la efortul de depășire a pandemiei și la reducerea impactului acesteia asupra celor în suferințã și nevoie.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul