Florin Cîțu îi răspunde lui Dan Barna care a declarat la Digi24 că fiecare partid din coaliția de guvernare își evaluează propriii miniștri, iar o decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premier. „Demiterea se face la propunerea premierului”, susțin cei doi.

Florin Cîțu, replică pentru Dan Barna: Demiterea unui ministru se face la propunerea premierului

„Eu respect Constituția, unde spune foarte clar cum se face o remaniere. Restul, discuții politice, sunt altceva. Atributul remanierii, așa cum spune Constituția, în momentul în care se ia o decizie este a premierului, care ia ultima decizie. În rest, putem avea discuții”, a declarat miercuri, premierul Florin Cîțu.

Și Ludovic Orban susține că demiterea se face doar la propunerea premierului.

„Dacă vă interesează acest subiect, citiți Constituția. Știți foarte bine care e procedura. Procedura spune că mandatul unui ministru încetează prin demisie, prin, Doamne ferește!, deces sau prin demitere. Demiterea se face la propunerea premierului, prin decizia președintelui. Noi ne dorim ca fiecare ministru să aibă performanță, să nu fie necesară remanierea niciunui ministru”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban, la scurt timp după mesajul premierului Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a participat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la “Ora prim-ministrului”, unde a răspuns la criticile formulate de grupul PSD, care a depus solicitarea de dezbatere numită “Bugetul tăierilor: moartea economică a României”, scrie Digi 24.

Florin Cîțu a început dezbaterea spunând că îl contestă “slugile lui Dragnea și ale lui Vâlcov”.

“Românii ar trebui să ştie că această invitaţie din partea PSD nu are nicio legătură cu bugetul României. Ei m-au invitat aici să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă. În acelaşi timp, să vedem cine mă contestă pe mine, cine sunt cei care mă contestă. Conducerea PSD – Sorin Grindeanu – OUG 13, cel care tremură de frică atunci când președintele României s-a dus lângă el. Mihai Tudose își lua banii în plic. Ciolacu și Stănescu își permit să vină cu amendamente. Însumate fac 6% din PIB. Propun să nu mai plătim contribuții la UE. E la limita trădării naționale !!!!”, a spus Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *