​​Președintele Klaus Iohannis a anunțat că Florin Cîțu este noul premier al României. După declarația șefului statului, prim-ministrul a luat cuvântul și a subliniat că le garantează românilor “că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă și de lungă durată”.

Klaus Iohannis anunță: Am decis să-l desemneze pe Florin Cîțu pentru funcția de premier

„Săptămâna trecută, după prima rundă de consultări, am spus că este nevoie de câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze. Și s-au cristalizat Coaliția a fost formalizată și a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României și astăzi, cu ocazia consultărilor, liderii formațiunilor care formează coaliția de centru-dreapta s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de prim-ministru Așadar, luând în considerare toate acestea, am decis să îl desemnez pe domnul Florin Cîțu pentru poziția de prim-ministru”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru.

„În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) şi ale art. 103 din Constituţia României, preşedintele Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru”, a informat Administraţia Prezidenţială.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul