Centre de mari arși promise de autorități după tragedia din Colectiv

Președintele Klaus Iohannis a spus, în cursul turneului său african, că țara noastră a decis să acorde peste 230 de tone de ajutor umanitar populației din Fâșia Gaza.

Anunțul a fost făcut în timpul declarației oficiale cu prilejul primirii de către președinta Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan.

„România, ca și Tanzania, este interesată de soluționarea situațiilor de criză la nivel global prin dialog, prin instrumente multilaterale și prin respectarea dreptului internațional.

Ca vecin direct al Ucrainei și stat riveran la Marea Neagră, i-am prezentat doamnei Președinte evaluările României cu privire la situația de securitate din regiunea noastră și în legătură cu evoluțiile războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei.

De asemenea, am discutat concret despre modul în care putem gestiona multiplele consecințe ale războiului, inclusiv din perspectiva asigurării securității alimentare a statelor din Africa. Am prezentat amplele măsuri politico-diplomatice, logistice și administrative luate de România pentru facilitarea exporturilor de cereale din Ucraina, inclusiv către țările africane.

Ioahnnis: „Am convingerea că doar soluția cu două state poate asigura pacea și stabilitatea”

Nu în ultimul rând, am abordat situația din Orientul Mijlociu, subliniind necesitatea ca violențele să nu se extindă, civilii să fie protejați, ajutoarele umanitare să aibă acces în zonă și dreptul internațional să fie respectat.

România are convingerea că doar soluția celor două state poate asigura pacea și stabilitatea pe termen lung în regiune.

De asemenea, am arătat că România a decis să transfere către populația civilă din Gaza peste 230 de tone de ajutoare umanitare, în valoare de aproape 2 milioane de euro”, a spus Iohannis.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *